BRL nieuws: 'Femke Terpstra, Race 2 - Progressie geboekt'De tweede race van de Benelux Racing League werd een week na de TT op het circuit van Assen verreden. Op vrijdag
kwam het water met bakken uit de hemel vallen, daarbij al het rubber van de baan spoelend. Dit zorgde ervoor dat gedurende de zaterdag de grip opgebouwd moest worden. Behalve door de BRL werd ook door de Formule Ford, Renault Clio Cup, Suzuki Swift Cup, BMW 130i Cup en de Endurance Cup veel rubber neer gelegd.

Spyker op het circuit?
Het weekend begon zaterdag 5 juli met een vrije training van wel geteld 15 minuten. Femke Terpstra toonde gelijk haar
verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd aan met een negende tijd. Meteen daarna was het tijd voor de kwalificatie.
Femke verbeterde haar tijden met meer dan 2 seconden, maar moest voortijdig de sessie staken door een leeglopende
linkervoorband. Een spijker bleek de oorzaak.Femke: ‘Waarschijnlijk is er een spijker of iets dergelijk in de band gekomen toen we de auto van de paddock naar de pits
reden. Erg jammer! Gevoelsmatig weet ik dat ik mijn tijd nog had kunnen verbeteren.’Race 1 - en alweer een lange safety car-situatie
Bij de start van race 1 liet Femke een gat vallen. Na twee ronden had zij de achterstand dicht gereden. Op het moment dat Femke een inhaalactie wilde inzetten kwam precies de gespinde Tom Koop de baan weer op. Toen Terpstra opnieuw een inhaalactie wilde inzetten bij het opkomen rechte stuk spinde haar voorganger. Onmiddellijk daarna spinde Femke ook. De oorzaak: een oliespoor. De motor van Marijn van Kalmthout was daar ontploft, maar er werden nog geen olievlaggen gezwaaid. Om alle olie, koelvloeistof, etc. op te ruimen werd de safety car ingezet. Het opruimen koste zoveel tijd waardoor de wedstrijd achter de safety car werd beëindigd. Inhalen is dan verboden, maar een tiende plek was gezien de omstandigheden niet slecht.

Race 2 - langdurig gevecht
Femke was er op gebrand om haar voorganger van race 1, Maarten Overdijk, in race 2 in te halen. Zij aan zij kwamen zij
aan op de bocht voor de start. Door de onnodige plotselinge beweging naar links van Maarten moest Terpstra van haar gas
af en kwam zij als tweede de bocht uit. Femke reed het gat gelijk weer dicht en het lukte Terpstra Overdijk in te halen.
Zij bouwde het gat uit, maar door een fout kon Maarten weer aansluiten. Ronde na ronde werd er sportief gestreden voor
plaats 7. In de laatste ronde reed Femke nog steeds voorop. Tijdens een inhaalactie van een snelle V6 probeerde Maarten
het opnieuw, naast elkaar gingen zij de op een na laatste bocht in. Femke lag nog steeds op de zevende positie. Door een onnodige actie van teamgenoot Marcel Peters, die door een lekke band meerdere ronden achterop was geraakt, kon Maarten als eerste de bocht uitkomen. Daardoor geen beloning voor het harde werk, maar desondanks een goede achtste plek. Duidelijk is dat Femke de aansluiting met het veld heeft gevonden en snellere tijden laat noteren.Femke: ‘Allereerst wil ik teamgenoot Eric van den Munckhof feliciteren met zijn tweede en eerste plaats dit weekend! Maar
ik ben ook blij dat ik zoveel vooruitgang heb geboekt. Komend weekend is alweer de volgende race op de fameuze Nürburgring. Ik ben heel benieuwd, ik heb nog nooit op het circuit gereden. Tijdens dit evenement worden er ruim 185.000 bezoekers verwacht! Ik wil de progressie daar verder uit bouwen.’Femke compleet in het nieuw!
Femke haar sponsor Collé Rental & Sales heeft haar geheel in het nieuw gekleed. Vanaf deze wedstrijd gaat zij trots ten strijde in een Collé Rental&Sales-raceoverall. Frans Collé heel erg bedankt!

Bekijk ook de website van Femke: www.femketerpstra.nl

Bron: PROMOTIONS FAST LANE - FEMKE TERPSTRA
Foto's: Marcel Bol, Raceflash.nl

© Marcel Bol, Raceflash.nl
   
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c773bc
Onthoud mijn gegevens!