BRL nieuws: 'Femke Terpstra: "Mechanische pech overheerste seizoen 2007"'Zandvoort, 19 – 21 oktober. De laatste en zevende wedstrijd van de Benelux Racing League reed Femke Terpstra haar vijfde wedstrijd in de BRL Light op Circuitpark Zandvoort. Terpstra verbeterde haar persoonlijk snelste tijd met 1,6 seconde! De pechduivel bleek helaas nog aanwezig, waardoor Femke haar seizoen eindigde in de pitsstraat met een gebroken aandrijfas.

Illustratief voor een jaar waarin zij veel pech kende, maar wel heel veel ervaring opgedaan heeft. Dus is het voor Femke toch een positief raceseizoen geweest!

Het gas erop
Op vrijdag 19 oktober maakte Terpstra gebruik van een extra trainingssessie als voorbereiding op de Finale Races.
Femke: “Ik heb gekozen voor de extra testsessie, om zoveel mogelijk meters te kunnen maken. Dit is pas mijn tweede race op het circuit van Zandvoort, terwijl de concurrentie bij wijze van spreken is opgegroeid op dit circuit. Om dan zo’n positief resultaat in korte tijd neer te zetten is heel erg mooi en goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Pechduivel is weer neergestreken
Terpstra hoopte haar leerjaar, waarin zij vijf van de zeven wedstrijden meereed, af te sluiten met een goed resultaat. Na eerder dit seizoen diverse problemen te hebben gehad met de brandstofvoorziening en een kapotte koppelingskabel, kampte Femke in de vrije training met motormanagement problemen. In de kwalificatie protesteerde de versnellingsbak, met als gevolg het niet kunnen gebruiken van de powershift.
Dit betekent dat er gewoon gebruik van de koppeling moet worden gemaakt en dat kost tijd. Terpstra start hierdoor de race vanaf de elfde positie.

Race 1 & 2 –  Safety car, mooie gevechten en ervaring op doen.
Tijdens de start van race 1 kon Femke goed met het middenveld meekomen. Na een aantal ronden deed zich de eerste safety car-situatie voor, waardoor het hele veld weer compact achter elkaar reed. Tijdens de herstart bleef de stand ongewijzigd. Kort daarna moest de safety car voor de tweede keer worden ingezet. De race werd hierdoor achter de safety car afgevlagd. Femke eindigde op een ongewijzigde elfde plaats.

In de tweede race had Terpstra een goede start en haalde in de eerste bocht Van den Munckhof in.
Na een mooi duel trok Van den Munckhof aan het langste eind. Femke kreeg geen rust, want pal achter haar zat nu Van der Donk. Zij wisselden verschillende malen van positie. Ook in deze race moest de safety car weer het circuit opkomen, toen reed Van der Donk net voor Terpstra. Tijdens de safety car zocht Terpstra de pits op.

Femke: “De auto voelde onrustig aan in bochten naar rechts. De auto maakte elke keer een extra beweging. In de pits bleek dat links de aandrijfas was afgebroken. Helaas einde wedstrijd! Het was niet het einde van het seizoen waar het team en ik ons op hadden ingesteld.”     

Evaluatie seizoen 2007
Dit was het eerste autosportjaar voor Femke. November 2006 heeft zij van M7 Racing de kans gekregen om in de Cooper Cup 2007 haar autosportcarrière te starten. Het M7 START MINI In The Picture Team reed heel goed, met twee overwinningen en een tweede plaats bezette zij in juli de eerste plaats van het algemeen klassement!

Hoofdsponsor 2Produce heeft het voor Terpstra mogelijk gemaakt dit seizoen aan de start te komen in de BRL Light. Het is een uitstekend leerjaar geweest bij Team Fanzonely, afgesloten met een 16de plaats in het algemeen klassement. Daarmee heet Femke voldaan aan de verwachtingen.

Femke wil in 2008 opnieuw aan de start staan van het BRL Light kampioenschap en de progressie voortzetten. Dat is slechts haalbaar met het vertrouwen en financiële steun van sponsoren.
“Daarom bedank ik  mijn persoonlijke sponsoren 2Produce en Fast Lane Promotions voor de super ondersteuning. Ook hartelijke dank voor mijn trouwe donateur Account Software Consultancy.Ik  ben Team Fanzonely en al haar medewerkers zeer dankbaar voor de geboden kans en hulp, waarbij de teamsponsoren: Dunlop, HTS Autotechniek en Kantorenhuis de Merseberghen niet mogen worden vergeten.

Mijn engineers: Koenraad de Haas en Michael Buitenhuis super bedankt voor de prettige samenwerking! Nils de Graaf bedankt voor de ondersteunende data en Niels Hartvelt voor de rijdersbegeleiding. “

2008
Wat het seizoen 2008 gaat brengen, zal de komende maanden duidelijk worden. Blijf op de hoogte over Femke Terpstra via www.femketerpstra.nl

Bron: Media Femke Terpstra
Foto’s:  Mike van Minnen, Gerrit Terpstra 
            Marcel Bol Raceflash.nl


  
 
  

  


  
    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
57716e
Onthoud mijn gegevens!