BRL nieuws: 'Eurotech Racing-rijder Jeroen Bleekemolen pakt dubbele winst in Benelux Racing League'Zandvoort, 21 oktober 2007 – De Finaleraces op Circuit Park Zandvoort zijn voor Eurotech Racing (Venlo-Blerick) uiterst succesvol verlopen. Jeroen Bleekemolen eiste in beide races van de prestigieuze Benelux Racing League de winst voor zich op. In race één maakte Danny van Dongen (Zandvoort) het Eurotech succes compleet met de derde plaats. “Een prachtige afsluiting van het seizoen en een mooie beloning voor al het werk dat het team dit jaar heeft verzet”, aldus een terecht meer dan tevreden winnaar.Met een vierde startplaats voor Danny van Dongen en een vijfde voor Jeroen Bleekemolen had het Eurotech Racing-duo zich een mooie uitgangspositie voor race één verschaft. Een perfecte start leverde Bleekemolen meteen de derde positie op, direct gevolgd door Van Dongen die bij zijn teamgenoot aansloot. Een aantal ronden leek Bleekemolen genoegen te moeten nemen met de derde positie maar na een safetycar-situatie zag de Eurotech-rijder zijn kans schoon en pakte met een magistrale inhaalmanoeuvre bij het opkomen van het rechte stuk de tweede positie af van titelkandidaat Donald Molenaar. Bleekemolen sloot vervolgens aan bij Sandor van Es en toen deze plotseling met technische problemen stilviel kon de man uit Aerdenhout de leiding overnemen. De koppositie liet Bleekemolen zich tot de finish niet meer ontnemen terwijl Van Dongen het Eurotech-feest compleet maakte door de derde plaats voor zich op te eisen. Een mooi geel-zwart gekleurd podium daarmee in race één.De gelukkige winnaar. “De start was super en naarmate de banden minder werden ging het ten opzichte van de leiders eigenlijk steeds beter. Voor het team is dit echt super, ze hebben het hele seizoen zo hard gewerkt.”
Wim Noorman had een goede start maar kreeg een tik waardoor hij spinde. Omdat zijn motor olie lekte parkeerde Noorman zijn auto om ernstiger schade te voorkomen enkele ronden voor het einde in de pits. 

Bij de start van de tweede race nam Bleekemolen meteen weer de kop terwijl Van Dongen handig bij zijn Eurotech-teamgenoot aansloot en de tweede positie veroverde. Bleekemolen sloeg vervolgens een gat en leek onbedreigd naar de zege te rijden toen een safetycar-situatie zijn voorsprong weer teniet deed. Maar ook bij de herstart was de Eurotech-rijder weer een klasse apart, hij reed weg bij de concurrentie en pakte op overtuigende wijze zijn tweede winst van de dag. “Door het gevecht achter me kon ik makkelijk afstand nemen. Na de safetycar dacht ik dat het met Molenaar achter me wel moeilijker zou worden maar hij ging de pits in en daarmee werd het alsnog redelijk makkelijk.” Van Dongen had een heel wat lastiger race, raakte in gevecht en viel terug naar plaats vijf. De Zandvoorter werkte zich weer op maar in een poging de derde plaats te heroveren raakte Van Dongen zijn tegenstander, kreeg een tijdstraf van dertig seconden opgelegd en viel daarmee buiten het podium. Noorman legde in race twee beslag op de 16de positie.Benelux Racing League, Finaleraces,
zondag 21 oktober 2007, Circuit Park Zandvoort
Uitslag race 1 BRL-V6

1. Jeroen Bleekemolen 12 ronden in 24:42,546,
2. Donald Molenaar op 0,210 seconden,
3. Danny van Dongen op 0,697,
4. Jacky van der Ende op 1,322,
5. Nelson van der Pol op 1,512, 
20. Wim Noorman op 7 ronden.

Uitslag race 2 BRL-V6
1. Jeroen Bleekemolen 12 ronden in 25:09.184,
2. Donny Crevels op 4,619 seconden,
3. Christiaan Frankenhout op 9,449,
4. Niels Bouwhuis op 9,800,
5. Dick Freebird op 11,320,
15. Danny van Dongen op 38,226,
16. Wim Noorman op 45,726.

Eindstand BRL-V6 kampioenschap na veertien races:
1. Molenaar 206;
2. Van Es 177;
3. Van der Ende 175;
4. Crevels 163;
5. Van der Pol 135;
6. Frankenhout 100;
7. Bouwhuis 88;
8. Van Dongen 87;
9. Freebird 81;
10. Schryvers 81;
11. Bleekemolen 73.

Bron: Media Eurotech


  

  

  

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
683cb9
Onthoud mijn gegevens!