BRL nieuws: 'Dubbelzege voor Sandor van Es op TT Circuit Assen'Assen, 12 augustus 2007- Voor het oog van 51.000 toeschouwers heeft Sandor van Es op TT Circuit Assen tijdens de Rizla Racing Day de dubbelzege voor zich opgeëist in de Benelux Racing League. Vanaf pole position reed de leider in de tussenstand van het kampioenschap tot twee keer toe ronde na ronde verder weg bij de concurrentie. In beide races legden Donny Crevels en Jacky van der Ende na een felle strijd beslag op de tweede en derde positie.

In de BRL Light-klasse verdeelden Henry Zumbrink en Marijn van Kalmthout de prijzen. In race één toonde Zumbrink zich de sterkste terwijl Van Kalmthout in race twee net een fractie sneller was.  

De eerste race in de Benelux Racing League kende een merkwaardig verloop. Weliswaar werd de complete raceafstand afgelegd maar daarvan werden maar vier ronden op racesnelheid gereden. Een crash en een groot oliespoor veroorzaakten een safetycar-situatie die tot het vallen van de vlag duurde. Dit maakte een voortijdig einde aan een op dat moment mooie race. Sandor van Es pakte vanaf pole position de kop. Bij de start verraste Donny Crevels Donald Molenaar die daarop zelfs terugviel naar de achtste positie. Na enkele ronden wist Van Es een gat te slaan naar Crevels die zich op dat moment op een redelijk zekere tweede plaats had genesteld. Om de derde plaats werd fel gestreden waarbij de posities regelmatig wisselden. Eerst waren het Jeroen Bleekemolen en Nelson van der Pol. Vanaf een achtste startpositie was Jacky van der Ende echter aan een onstuitbare opmars begonnen die hem met een paar fraaie uitremacties naar de derde plaats bracht, voor Bleekemolen, een weer teruggekomen Molenaar en een sterk acterende Daniel Schryvers. Helaas kwam op dat moment de safetycar de baan in waardoor positiewisselingen niet meer mogelijk waren en Van Es zijn derde zege van het seizoen kon bijschrijven. Bleekemolen kreeg na afloop een tijdstraf van zestig seconden opgelegd voor een iets te harde actie tegen Van der Pol en viel daarmee weg uit de top van het klassement.

Ook in de tweede race pakte Van Es vanaf pole position direct de kop, op de voet gevolgd door Crevels en Van der Ende. Terwijl zich een fraai gevecht om de tweede positie ontwikkelde, wist Van Es langzaam bij de concurrentie weg te rijden. Vanuit het achterveld reed Bleekemolen een prachtige inhaalrace die hem in vier ronden naar de vijfde plaats bracht. Een uitstapje door het grind zorgde echter voor een gebroken wielophanging waardoor Bleekemolen zijn race zag eindigen. Terwijl Van Es zijn voorsprong verder kon uitbouwen lukte het Van der Ende ondanks sterk aandringen niet om Crevels van de tweede positie te verdrijven waardoor het trio in dezelfde volgorde als in race één de finish passeerde. Achter de podiumposities streden Molenaar, Danny van Dongen en Niels Bouwhuis om de volgende plaatsen waarbij met name de laatste twee regelmatig van plek wisselden. Molenaar eiste uiteindelijk de vierde positie voor zich op voor Van Dongen en Bouwhuis. De stralende maar ernstig bezwete winnaar na afloop. “Het was zwaarder dan in race één. De baan was gladder en de omstandigheden moeilijk. Na een paar rondjes lukte het om het geslagen gat verder uit te bouwen en naar de tweede winst van het weekend te rijden.”

In de BRL Light werd in de eerste race door maar liefst vijf rijders om de overwinning gestreden. Bij de start pakte Michel Schaap de kop, op de voet gevolgd door Henry Zumbrink, Marijn van Kalmthout en Gaby Uljee. Na enkele ronden voegde ook Jochen Habets zich bij dit viertal. Door een technisch probleem gevolgd door een crash vielen Schaap, Uljee en Habets uit de kop weg waardoor Zumbrink de zege voor zich opeiste en Van Kalmthout als tweede de finish passeerde gevolgd door een verraste Frank Gielens.

De tweede race in de BRL Light leverde het dit jaar traditionele gevecht op tussen Van Kalmthout en Zumbrink. Geen ronde week het duo van elkaars bumper waarbij diverse keren van positie werd gewisseld. Uiteindelijk toonde Van Kalmthout zich de snelste, reed ook de meeste tijd aan de leiding om met een voorsprong van slechts 0,2 seconden de overwinning voor zich op te eisen.

De dolblije winnaar. “Een superrace. We zijn echt aan elkaar gewaagd. In bepaalde bochten was ik sneller maar het was een mooie strijd.“ Een prachtige inhaalrace reed Habets door als laatste gestart de derde positie voor zich op te eisen. De eveneens uit het achterveld gestarte Uljee en Schaap legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

Uitslagen BRL-V6 kampioenschap, Rizla Racing Day, Assen:
1e race
1. Sandor van Es, 12 ronden; 2. Donny Crevels, op 0.898; 3. Jacky van der Ende, op 1.226;
4. Donald Molenaar, op 1.956; 5. Daniel Schryvers, op 2.433; 6. Nelson van der Pol, op 3.221.

2e race
1. Sandor van Es, 15 ronden; 2. Donny Crevels, op 6.294; 3. Jacky van der Ende, op 7.678;
4. Donald Molenaar, op 19.889; 5. Danny van Dongen, op 23.688; 6. Niels Bouwhuis, op 26.616.

Stand BRL-V6 na zes races:
1. Van Es 120; 2. Crevels 87; 3. Van der Ende 82; 4. Molenaar 72; 5. Schryvers 51; 6. Van der Pol 46;
7. Van Dongen 45; 8. Bouwhuis 42; 9. Freebird 32; 10. Bleekemolen 31.


Uitslagen BRL Light kampioenschap, Rizla Racing Day, Assen:
1e race
1. Henry Zumbrink, 12 ronden; 2. Marijn van Kalmthout; 3. Frank Gielens; 4. Eric van den Munckhof;
5. Roy Panman; 6. Tom Koop.

2e race
1. Marijn van Kalmthout, 15 ronden; 2. Henry Zumbrink, op 0.229; 3. Jochen Habets; 4. Gaby Uljee;
5. Michel Schaap; 6. Joey Hanssen.

Stand BRL Light na zes races:
1. Zumbrink 117; 2. Van Kalmthout 112; 3. Schaap 72; 4. Uljee 58; 5. Koop 48; 6. Hartveldt 47;
7. Gielens 44; 8. Van den Munckhof 42; 9. Habets 36; 10. Panman en Zwikker 29;

Bron: Media BRL


    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b0877e
Onthoud mijn gegevens!