BRL nieuws: 'Donald Molenaar eist BRL-V6-titel voor zich op. Dagzeges voor Jeroen Bleekemolen, Gaby Uljee en Henry Zumbrink'Zandvoort, 21 oktober 2007- Met een tweede plaats in race één pakte Donald Molenaar tijdens de Finaleraces voldoende punten om in de prestigieuze Benelux Racing League de BRL-V6-titel voor zich op te eisen. Molenaar profiteerde daarmee optimaal van het uitvallen van zijn belangrijkste concurrent Sandor van Es. Man van de dag was echter Jeroen Bleekemolen die in beide races de zege voor zich opeiste.

In de BRL Light had Henry Zumbrink zich al eerder van de titel verzekerd maar hij gaf zijn kampioenschap extra glans door na een fel gevecht de winst in race twee voor zich op te eisen. Race één werd een prooi van Gaby Uljee.

Ook tijdens de Finaleraces stond de Benelux Racing League weer in het middelpunt van de belangstelling. In de BRL Light had Henry Zumbrink tijdens de A1GP de titelstrijd in zijn voordeel beslist maar in de BRL-V6 konden nog drie man aanspraak maken op de titel. De beste kansen lagen bij Donald Molenaar, maar met slechts 13 punten achterstand volgde lijstaanvoerder van het eerste uur Sandor van Es. Mocht dit tweetal zich echter in hun onderlinge strijd verslikken dan kon Jacky van der Ende wel eens de lachende derde zijn.

In de kwalificatie maakte het Collé-duo Van Es en Molenaar de favorietenrol waar en eiste de eerste twee startposities voor zich op. Bij de start profiteerde Van Es van zijn goede uitgangspositie, pakte de kop, op de voet gevolgd door Molenaar. De beste start kwam echter voor rekening van Jeroen Bleekemolen die vanaf de vijfde plaats al voor de Tarzanbocht de derde positie had veroverd en daarbij onder andere zijn teamgenoot Danny van Dongen aftroefde. Van Es en Molenaar leken weg te lopen terwijl Van der Ende zich tevreden moest stellen met de vijfde plaats. Eénmaal wist Molenaar de koppositie over te nemen maar na een safetycarsituatie herstelde Van Es de oorspronkelijk volgorde. Bleekemolen had echter geheel andere plannen en in een schitterende actie passeerde de Eurotech-rijder bij het opkomen van het rechte stuk Molenaar en pakte de tweede plaats. Vervolgens kreeg Bleekemolen de koppositie in de schoot geworpen toen Van Es plotseling met technische problemen stilviel. Daarmee viel de droom van titelprolongatie voor Van Es definitief in duigen. Bleekemolen liet zich niet meer verrassen en eiste de zege voor zich op, maar voor Molenaar was de tweede plaats voldoende om de titel voortijdig veilig te stellen. Van Dongen maakte het podium compleet terwijl Van der Ende genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Een perfecte start leverde de van pole position vertrokken Bleekemolen ook in race twee de eerste positie op terwijl Van Dongen fraai bij zijn teamgenoot aansloot. Om de tweede positie ontspon zich vervolgens een enerverend gevecht tussen Van Dongen, Molenaar, Nelson van der Pol, Jacky van der Ende en Donny Crevels. Bijna voortdurend werd van positie gewisseld. Na verloop van tijd vielen Molenaar en Van der Pol uit dit gevecht weg en werkte een ontketende Crevels zich op naar de tweede positie. Op geringe afstand volgde het duo Van der Ende en Van Dongen. Omdat Van Es al in de eerste ronde uitviel was deze positie voor Van der Ende voldoende om de tweede plaats in het kampioenschap van Van Es over te nemen. In de laatste ronde waagde Van Dongen echter een inhaalpoging, raakte Van der Ende waarop deze naast de baan spinde en daarmee tevens de tweede plaats in de titelstrijd aan zijn neus voorbij zag gaan. Omdat Van Dongen voor zijn actie werd bestraft kwam de derde plaats in handen van Christiaan Frankenhout. Wie zich niets van dit alles aantrok was Bleekemolen. Soeverein reed de rijder van Eurotech Racing naar zijn tweede zege van de dag. De blije winnaar. “Door het gevecht achter me kon ik makkelijk weglopen. Na die safetycar moest ik weer opnieuw beginnen. Toen zat Molenaar echter achter me en hij was de enige die het me lastig kon maken. Hij dook echter de pits in en daarmee was het eigenlijk voor mij een bekeken zaak.”

De eerste BRL Light-race leverde een prachtige strijd aan kop op. Daarvan profiteerde Gaby Uljee door gestart vanaf pole position steeds verder van de concurrentie weg te rijden en de zege voor zich op te eisen. Achter de snelle dame ontspon zich een racelang durend gevecht tussen Theo Stor, Henry Zumbrink, Marijn van Kalmthout, Rene Zwikker en Michel Schaap. Per ronde wisselden de posities maar Stor hield stand en pakte achter Uljee de tweede plaats terwijl Van Kalmthout goede zaken deed door als tiende gestart de derde plaats voor zich op te eisen. Achter Zwikker legde de kampioen van 2007, Zumbrink beslag op de vijfde positie.


 
Ook bij de start van race twee liet Uljee zich niet verrassen en pakte de kop. De winnares van race één werd echter fel op de huid gezeten door Zumbrink en Van Kalmthout. Na de safetycar-situatie waren de rollen omgedraaid. Uljee kwam in het gedrang en zag Zumbrink en Van Kalmthout passeren. In de laatste ronde raakte Uljee bij het aanremmen Van Kalmthout waarna de Hoofddorper zijn race in de grindbak zag eindigen en Stor achter Uljee de derde positie in de schoot geworpen kreeg. Voor haar actie werd Uljee echter bestraft waardoor Stor doorschoof naar de tweede plaats en Zwikker de derde plaats mocht innemen. Ondanks haar dertig seconden straf pakte Uljee net voldoende punten om Van Kalmthout van de tweede plaats in de titelstrijd te verdringen.

Uitslagen BRL-V6 kampioenschap, Finaleraces, Circuit Park Zandvoort:

1e race
1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden; 2. Donald Molenaar, op 0.210; 3. Danny van Dongen, op 0.697;
4. Jacky van der Ende, op 1.322; 5. Nelson van der Pol, op 1.512; 6. Ferdinand Kool, op 2.024.

2e race
1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden; 2. Donny Crevels, op 4.619; 3. Christiaan Frankenhout, op 9.449; 4. Niels Bouwhuis, op 9.800; 5. Dick Freebird, op 11.320; 6. Ferdinand Kool, op 15.672.

Eindstand BRL-V6 na veertien races:
1. Molenaar 206; 2. Van Es 177; 3. Van der Ende 175; 4. Crevels 163; 5. Van der Pol 135; 6. Frankenhout 100;
7. Bouwhuis 88; 8. Van Dongen 87; 9. Freebird 81; 10. Schryvers 81.


Uitslagen BRL Light kampioenschap, Finaleraces, Circuit Park Zandvoort:

1e race
1. Gaby Uljee, 12 ronden; 2. Theo Stor, op 1.888; 3. Marijn van Kalmthout, op 2.332; 4. Rene Zwikker, op 2.784; 5. Henry Zumbrink, op 4.738; 6. Michel Schaap, op 5.761.

2e race
1. Henry Zumbrink, 12 ronden; 2. Theo Stor, op 7.093; 3. Rene Zwikker, op 12.697; 4. Peter Furth, op 15.660; 5. Lloyd Tjon, op 15.752; 6. Koop, op 16.568.

Eindstand BRL Light na veertien races:
1. Zumbrink 249; 2. Uljee 178; 3. Van Kalmthout 176; 4. Schaap 138; 5. Zwikker 118; 6. Koop 108;
7. Tjon 87; 8. Stor 85; 9. Hanssen 80; 10. vd Munckhof 79.

Voor nadere informatie: www.beneluxracingleague.nl


  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
86c71a
Onthoud mijn gegevens!