BRL nieuws: 'Dick Freebird sluit BRL V6-seizoen ijzersterk af'Zandvoort, 26 oktober 2008 – Dick Freebird (Rosmalen) heeft zijn tweede seizoen in de BRL V6 met een vijfde en een achtste plaats afgesloten. Tijdens de Finaleraces op een kletsnat, spekglad Circuit Park Zandvoort evenaarde hij daarmee zijn beste seizoensprestatie. “Ik kijk terug op een goed seizoen, waarin ik als zevende in de eindstand ben geëindigd. Dat is drie plaatsen beter dan vorig jaar.”

Tijdens de onder goede weersomstandigheden verreden kwalificatietraining stelde Dick de elfde startpositie veilig. “Tijdens mijn snelle ronden werd ik opgehouden door een groepje langzamere auto’s. Dat is jammer, want ik had verder naar voren op de startgrid kunnen staan. Als ik 0,1 seconde sneller was geweest, had dat al twee plekken gescheeld. Zo competitief is de BRL V6”, aldus Freebird.

Slecht zicht
De beide races werden op een nat en glad Circuit Park Zandvoort verreden. In de eerste race had Dick in de beginfase last van slecht zicht. “Door de regen en de waterspray die van de banden van de auto’s vlak voor mij kwam, zag ik bijna niks. Daarbij komt als extra handicap dat de ruiten van een BRL V6 snel beslaan. Hierdoor verloor ik in de eerste ronden enkele plaatsen. Later werd het zicht beter, ik kon mij toen weer naar voren vechten.” Hij eindigde uiteindelijk op de achtste plaats.    

Sterke race
In de tweede race kampte Dick, net als de andere rijders in de BRL V6, wederom met beslagen ramen. “Ik volgde de achterlichten van mijn voorligger”, illustreerde hij de slechte omstandigheden. “Door het slechte zicht en de verraderlijke omstandigheden op de glibberige baan vielen diverse rijders terug. Ik kon mijn auto in het goede spoor houden en klom daardoor op naar de vijfde plaats.”
Dick Freebird had, concluderend, een goed weekeinde achter de rug. “Mijn vijfde plek is een evenaring van mijn beste resultaat dit seizoen. Ik heb vandaag twee keer goed gescoord, waardoor ik bovendien nog twee plaatsen in het klassement ben gestegen. Met mijn zevende plaats in de eindstand laat ik coureurs als Phil Bastiaans, Jacky van der Ende en Ferdinand Kool achter mij. Ik ben tevreden.” 
Dick kijkt terug op een goede samenwerking met zijn team en zijn sponsors. “Ik wil mijn monteurs Jaap en Johan bedanken, evenals de mannen van Weytech die ons dit seizoen goed ondersteund hebben bij het verbeteren van de auto. Verder bedank ik mijn sponsors Jumbo supermarkten, Martens, de Frijns Industrial Group en Freebird aluminium voor hun steun.”    

Volgend seizoen
Nu het raceseizoen is afgelopen, wordt het tijd om over volgend jaar na te denken. “Er zijn drie klassen die mijn interesse hebben”, aldus Dick. “Ten eerste uiteraard de BRL V6. Daarnaast kijk ik met belangstelling naar de nieuwe Formule BRL en naar het Dutch GT4, de nieuwe nationale koningsklasse die volgend jaar zijn debuut maakt. De komende maanden gaan we alles op een rijtje zetten.”      
 
Uitslag race 1: 1. Sandor van Es, 12 ronden in 25:28.829; 2. Donald Molenaar, op 10.022 sec.; 3. Christiaan Frankenhout, op 10.438; 8. Dick Freebird, op 40.909.
Uitslag race 2: 1. Sandor van Es, 11 ronden in 25:22.203. 2. Christiaan Frankenhout, op 2.022 sec; 3. Ferdinand Kool, op 3.425; 5. Dick Freebird, op 14.794.
Eindstand: 1. Molenaar 230; 2. Van Es 219, 3. Donny Crevels 187; 7. Dick Freebird 102.

Bron: Media Dick Freebird / Foto's PR & Raceflash.nl     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
91109c
Onthoud mijn gegevens!