BRL nieuws: 'Dick Freebird scoort tijdens Masters op Zandvoort kostbare punten in BRL-V6 titelstrijd'Rosmalen, 14 juni 2009 – Dick Freebird heeft tijdens de door ruim 27.500 toeschouwers weer drukbezochte Masters of Formula 3 kostbare punten gescoord voor het kampioenschap in de prestigieuze Benelux Racing League. Op Circuit Park Zandvoort reed de coureur uit Rosmalen met zijn 325 pk sterke BRL-V6 in beide races naar een keurige zevende plaats. “We hebben dit weekend ontzettend veel geleerd en een flinke stap gezet. In de eerste race hebben we aangetoond het tempo van de snelste rijders goed te kunnen volgen en in race twee mocht ik van de eerste rij starten, een nieuwe en leerzame ervaring”, aldus de 23-jarige rijder uit Rosmalen.

De Masters of Formula 3 is één van de meest prestigieuze evenementen op de Nederlandse autosportkalender. Onder zonnige omstandigheden werden de wedstrijden door ruim 27.500 toeschouwers bezocht wat voor een sfeervolle entourage zorgde. Dick Freebird had in de kwalificatie van de Benelux Racing League de tiende tijd op de klokken gezet, een mooie uitgangspositie met uitzicht op een klassering in de top van het veld. “Na de vrije training hebben we de schokdempers anders afgesteld en dat scheelde veel. Tot kort voor het eind lag ik zevende maar toen kwamen er nog een paar onder mijn tijd door”, aldus Freebird.

Na een spannende race waarin het 23-jarige talent zich in allerlei gevechten mengde passeerde hij op korte afstand van plaats vijf als zevende de finish. Freebird over zijn enerverende race. “Ondanks een goede start konden twee man me toch voorbij. In de daaropvolgende ronden lukte het om die plaatsen weer goed te maken en kwam ik achter Henry Zumbrink terecht. Dat werd al snel een groepje en leverde een leuke strijd op. Door fouten van anderen en inhaalacties kon ik me opwerken tot achter Sandor van Es. Bij het passeren van een BRL Light schoot hij van de baan en kon ik ook hem voorbij. Het lukte vervolgens om het gat naar Henry Zumbrink weer dicht te rijden maar ik bleef op 0,3 seconde steken. Een zevende plek is goed. De auto voelde lekker aan en we konden met de erkend snelle rijders meekomen.”

Omdat de startopstelling van race twee wordt bepaald door de omgekeerde volgorde van de eerste acht uit race één mocht Freebird van de eerste startrij vertrekken. Met een goede start leek de 23-jarige rijder zelfs even de leiding te nemen maar zag toch een aantal concurrenten passeren. Freebird weerde zich echter uitstekend en legde uiteindelijk beslag op opnieuw een zevende plaats. “Mijn start was goed maar ik kreeg al snel last van overstuur. De eerste ronden ging het nog wel maar daarna werd het steeds moeilijker.” Freebird was dik tevreden over het ‘Masters-weekend’. “We hebben dit weekend enorm veel geleerd en een flinke stap gezet. We zijn veel wijzer geworden over de afstelling van de auto en hebben zeker in de eerste race onze snelheid getoond. Het op de eerste rij starten was ook een geheel nieuwe ervaring. Achter me stonden rijders met vele tientallen jaren ervaring. Ik heb dat nu mooi eens van dichtbij gezien hoe die jongens zo’n race vanaf het begin opbouwen. Voor de volgende keer is dat zeer waardevol. Daarbij heb ik met twee zevende plaatsen ook nog kostbare punten voor het kampioenschap gescoord. Een goed weekend”, besloot de na zijn zware race nog zwetende man uit Rosmalen.

Na de wedstrijden in Zolder en Zandvoort krijgen de rijders uit de Benelux Racing League voor hun derde raceweekend weer een nieuw circuit voorgeschoteld. Op 4 en 5 juli treedt de BRL-V6 aan tijdens het Dutch Power Pack op het fraaie en spectaculaire TT Circuit Assen.


Uitslagen BRL-V6, Masters of Formula 3, Circuit Park Zandvoort
Race 1:
1. Donald Molenaar 12 ronden,
2. Donny Crevels op 0.415 seconde,
3. Nelson van der Pol op 5.902,
7. Dick Freebird op 14,907

Race 2:
1. Donald Molenaar 12 ronden,
2. Henry Zumbrink op 6.592 seconden,
3. Sandor van Es op 7.055,
7. Dick Freebird op 24.666

Stand na 4 van in totaal 14 races:
1. Donald Molenaar 81 punten,
2. Donny Crevels 54,
3. Marc Goossens 51,
8. Dick Freebird 29.

Bron: media Dick Freebird

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c5eee4
Onthoud mijn gegevens!