BRL nieuws: 'Debuut Femke Terpstra in BRL Light'Assen, 12 augustus 2007. Tijdens de Rizla Racing Days op het TT-circuit van Assen debuteerde Femke Terpstra in de BRL Light. De doelstelling was de twee wedstrijden uitrijden en ervaring opdoen. Met een tiende en elfde plaats is deze doelstelling ruimschoots waar gemaakt en zijn er zelfs 11 punten voor het kampioenschap binnen gehaald. Het is een succesvol debuut geworden wat smaakt naar meer!

Femke:”Ik begrijp dat Team Fanzonely alles overziende minder enthousiast is over de behaalde resultaten tijdens de RIZLA Racing Days. De verwachtingen waren hoog en mijn twee teamgenoten waren gebrand op hoge klasseringen. Het heeft niet zo mogen zijn.”

Race 1
Femke: “Helaas had ik in de kwalificatie een elektronisch probleem. De bekabeling werd vervangen en ik kon met frisse energie van start!” Terpstra start de eerste wedstrijd vanaf plek veertien. Zij consolideerde tijdens de start haar positie. In de vierde ronde kwam de safety car de baan op door het raceongeval van Fanzonely-teamgenoot Michel Schaap. De race kon daarna niet worden hervat, omdat een andere BRL Light een oliespoor had neer gelegd van een kilometer. Op dat moment was Femke opgeklommen naar de achtste positie.
Na enkele ronden wilde de auto van Terpstra niet schakelen en verloor zij twee plekken. Na acht ronden werd de wedstrijd achter de safety car afgevlagd. Terpstra kwam als tiende over de finish en dat is een prima resultaat bij een debuut in een serieuze raceklasse.

Race 2
Zondag was de sfeer op de tribunes, bezet door ruim 50.000 mensen, uitstekend. Na een ChampCar, A1GP en MotoGP demo begon Femke de tweede race vanaf de tiende positie. Terpstra had een goede start en wist enkele plekken te winnen! Door een uitstapje op het gras konden enkele coureurs passeren. Femke kon aansluiten en ging snellere tijden rijden. Maar een foutje zit in een klein hoekje als je de grenzen verlegd. Femke remde te laat, kwam op het vuile gedeelte van de baan en spinde. Ondanks dat beëindigde zij deze wedstrijd als elfde.

Femke: “Ik heb het erg naar mijn zin gehad en veel geleerd. De samenwerking met het team en mijn twee engineers verloopt erg goed. Gezamenlijk hebben we eraan gewerkt ons continu te verbeteren, daardoor zakken mijn rondetijden en kan ik racen om plaatsen te winnen.
Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd, om de progressie daar voort te zetten.”


 
De volgende races worden al over anderhalve week verreden op 25 en 26 augustus in het voorprogramma van de Belgian Champ Car Grand Prix op het Belgische circuit van Zolder.

Meer informatie over Femke Terpstra:  www.femketerpstra.nl

Bron: Media Femke Terpstra
Foto’s: Gerrit Terpstra, Yvo Alexander en Mike van Minnen  
 
  

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7ecb53
Onthoud mijn gegevens!