BRL nieuws: 'De drukte neemt toe voor Henry Zumbrink!'Henry Zumbrink ontpopte zich in seizoen 2008 als één van de verrassingen in de Benelux Racing League. De inwoner van Amerongen liet als rookie in de BRL-V6 duidelijk van zich spreken en scoorde zelfs podiumplaatsen. Hij eindigde het seizoen uitstekend als zesde. Deze stijgende lijn wil Zumbrink voortzetten. De deelname aan de BRL-V6 was dan ook vanzelfsprekend.Benelux Racing League

Henry Zumbrink krijgt een druk seizoen, want bevestigde hij vorige week zijn deelname aan het Dutch GT4, nu kan hij met trots melden dat hij ook in de BRL-V6 uitkomt. ‘Never change a winning team’ en daarom komt Zumbrink in dezelfde samenstelling aan de start zoals in 2008. ”Er heerst in het team veel stabiliteit en vertrouwen. We zijn op elkaar ingespeeld, de afstellingen zijn bekend, en dat geeft vertrouwen. Ik wil de stijgende lijn doorzetten. Wat ik nu in de GT4 leer, wil ik doorzetten in de BRL. De auto is weer herkenbaar aan de zilvergele kleur.”

“Het is honderd procent mijn keuze GT4 te gaan rijden, maar de BRL doet er niet voor onder. Het zijn de twee dikste klassen in Nederland. Ik heb er zin in. En belangrijk: in tegenstelling tot de Dutch GT4, waarbij de auto wordt geprepareerd, kunnen we dat zelf doen bij de BRL. Mijn vader en Giel van Os, mijn trouwe fans, staan al jaren voor mij klaar. We zijn nog nooit uitgevallen. Dat is hun verdienste. De auto staat er elke race weer tip/top bij.”

“De auto is klaar, we staan te popelen om weer te rijden”, verklaarde Zumbrink, die het startnummer 6 in 2009 op zijn bolide ziet prijken. “De BRL-V6 blijft een heftige auto. In dit kampioenschap doen nog steeds grote namen mee, en ondanks dat de Dutch GT4 dit jaar van start gaat zijn er toch veel bekende namen gebleven. De BRL heeft altijd mooie evenementen op mooie banen en ook het nieuwe circuit in Meppen is voor mij een uitdaging.”

De BRL betekent ‘close racing’. Het is altijd spannend met veel ‘bumper-aan-bumper-, en spiegel-tegen-spiegel-gevechten. Het is elke ace weer heftig en altijd heel competitief. Ik heb veel zin in dit seizoen, waarin ik het druk krijg met deelname aan de BRL V6 en Dutch GT4”, besloot Henry Zumbrink.

Het seizoen van de Benelux Racing League begint op 25/26 april. Plaats van handeling: Circuit Zolder.

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door:
Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, LIEBHERR W&H NEMAASKO, Janssen Staalbouw, Impact Incasso, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, GPS parkeer systemen, Trime Line, Digigrafie BV., Quesar IT Solutions, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

Bezoek de website van Henry Zumbrink voor meer info: www.henryzumbrink.nl.

Bron: RaceXpress/Bas Kaligis / Media BRL
Foto's: Raceflash.nl (Eric & Marcel Bol)


     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d7ef72
Onthoud mijn gegevens!