BRL nieuws: 'Danny van Dongen op Spa-Francorchamps net buiten het podium van de Benelux Racing League'Spa-Francorchamps (B), 17 juni 2007 – Het tweede raceweekend in de Benelux Racing League heeft voor Eurotech Racing niet het gehoopte resultaat opgeleverd. Op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps had het team met de nodige wegliggingsproblemen te kampen terwijl ook de techniek niet altijd meewerkte. Desondanks eindigde Danny van Dongen (Zandvoort) voor Eurotech Racing (Venlo-Blerick) na een sterk gereden tweede race met een vierde plaats maar net buiten het podium na in race één als zesde te zijn afgevlagd.

Door verplichtingen bij de 24-uren van Le Mans moest vaste Eurotech Racing-rijder Jeroen Bleekemolen in Spa verstek laten gaan. Zijn broer  Sebastiaan toonde zich met een fraaie tweede trainingstijd een waardig vervanger. Bij de start van de eerste race behield Bleekemolen zijn positie. In de daaropvolgende ronden moest de Eurotech-rijder een paar plaatsen prijsgeven om uiteindelijk vanaf een vijfde plaats het strijdtoneel te verlaten. Bleekemolen: “Ik had een paar keer de verkeerde slipstream en werd daardoor voorbij gereden. Daarna reed er iemand vol in mijn achterkant waardoor uiteindelijk het wiel afbrak.” Danny van Dongen had tijdens de kwalificatie last van trillingen in de auto en startte de eerste race vanaf de zesde positie. In zijn race werd Van Dongen diverse keren geraakt, viel daardoor terug om net zo snel weer op te klimmen. Uiteindelijk passeerde de Zandvoorter als zesde de finishlijn. Voor Wim Noorman was de eerste race snel afgelopen. “Na een paar bochten stonden er twee auto’s dwars. Ik kon er tussendoor en won vijf plaatsen. Meteen daarna werd ik echter vol in de zijkant geraakt en schoof met een lekke band de grindbak in.”

De tweede race van de dag verliep voor Van Dongen een stuk beter. De Zandvoorter kon zijn zesde positie vasthouden en zelfs in de loop van de race nog twee plaatsen goedmaken. Het podium zat er echter net niet meer in. Van Dongen: “De wegligging was in beide races niet goed. Met een zesde en vierde plaats heb ik de schade nog beperkt kunnen houden. Op het eind kwam Niels Bouwhuis nog opzetten maar die kon ik achter me houden.” Bleekemolen reed als vijftiende gestart een sterke inhaalrace, maar op een zesde plaats aangeland brak de aandrijfsas en moest de Haarlemmer de strijd staken. Noorman kende een goede race waarin hij zonder grote problemen als dertiende de finishvlag zag.

Uitslag race 1: 1. Sandor van Es, 11 ronden; 2. Jacky van der Ende, op 1.554;
3. Donny Crevels, op 1.706; 4. Donald Molenaar, op 4.000; 6. Danny van Dongen, op 6.288; 15. Sebastiaan Bleekemolen, op 2 ronden; uitgevallen Wim Noorman.   
Uitslag race 2: 1. Donny Crevels, 12 ronden; 2. Sandor van Es, op 0.277; 3. Jacky van der Ende, op 17.169; 4. Danny van Dongen, op 21.550; 13. Wim Noorman, op 1:32.779; uitgevallen Sebastiaan Bleekemolen.

Stand BRL-V6 na vier races: 1. Van Es 76; 2. Crevels 53; 3. Van der Ende 52; 4. Molenaar 46; 7. J.Bleekemolen 30; 8. Van Dongen 25; 20. Noorman 4.

Bron: Media Eurotech Racing / Foto Eurotech + Raceflash.nl

  

  

  

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f753d8
Onthoud mijn gegevens!