BRL nieuws: 'Danny Bleek test voor het eerst de BRL Light'

 Coureur Danny Bleek stapt na acht succesvolle jaren in de karting over naar de autosport. De 23-jarige rijder uit Hippolytushoef komt komend seizoen in actie in de BRL Light, met races op nationale en internationale topevenementen. Dit is een uitstekende opstapklasse voor een carrière in de toerwagenracerij. “Dit is super gaaf en ik kijk hier ontzettend naar uit”, zei de meervoudig kartkampioen.


Recent reed de talentvolle rijder uit de Noordkop zijn eerste meters in de nieuwe bolide op het Circuit van Zolder in België. “De auto voelde meteen goed aan en heeft goede grip. Het is enigszins te vergelijken met karten en met de Formule Ford waar ik al eens eerder mee had getest. Want ook in de BRL Light moet je hard werken om snel te gaan, alleen is de auto nu een stuk groter”, legde Bleek uit. “Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in, want ook de samenwerking met het team gerund door Henk Hanssen verloopt uitstekend. Door de jaren ervaring van de teameigenaar weet hij mijn wensen direct toe te passen op de auto.”

Ondanks dat het zijn eerste volle jaar in de autosport wordt, is het doel duidelijk. “We willen kampioen worden om dat jaar daarna door te stromen naar de BRL V6’en. Op die manier kan ik nog meer ervaring opdoen en het uiteindelijke doel is natuurlijk om als betaalde rijder in een hoge toerwagenklasse zoals de DTM, WTCC of misschien zelfs V8 Supercars te kunnen racen.”

“Maar zover is het nog niet. We gaan ontzettend ons best doen en na de bemoedigende test ik zie eigenlijk geen reden om niet meteen voor de titel te kunnen gaan. Ik kijk ontzettend uit naar de eerste races, want dan kunnen we ons pas echt meten met de concurrentie. In het speciaal wil ik alvast Frans Meeuwissen en Harry Maessen bedanken voor het vertrouwen die zij in mij stellen”, aldus Danny Bleek die zich voorbereidt op het eerste raceweekend dat gehouden wordt op 26 april in het Belgische Zolder. Het tweede weekend van juni is het racetalent voor het eerst op Nederlandse bodem te bewonderen tijdens het evenement van de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort.

Bron: secretariaat BRL.
     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
32da02
Onthoud mijn gegevens!