BRL nieuws: 'Collé Rental & Sales, Toro/Koop en Habetstruck.nl tevreden over BRL-Light testdag op Circuit Zolder (B)'Afgelopen donderdag 26 april hebben de coureurs Jochen Habets en Tom Koop in de Collé Rental & Sales – Habets Truck.nl en de Collé Rental & Sales Toro/Koop BRL-Lights met succes getest op het zonovergoten circuit van Zolder in België.

“Het is super gegaan tijdens deze testdag. We hebben geëxperimenteerd metdiverse afstellingen, zowel met de afstelling van de veren alsook met debandenspanning”, aldus de 18 jaar jonge Jochen Habets. Het circuit van Zolder is de afgelopen winter onder handen genomen; de chicane is een stukje ingekort.Jochen Habets: “Natuurlijk is een testdag het uitgesproken moment om de Collé Rental & Sales – Habets Truck.nl BRL Light eens goed onderde loep te nemen en te kijken naar wat de verschillen zijn tussen diverse afstellingen aan de BRL Light-wagen. Het ging hartstikke goed, de auto loopt prima en ik heb er een goed gevoel bij. We maken ons gereed voor de aftrap van het seizoen tijdens de Q8 Truck GrandPrix (19 en 20 mei) op het circuit van Zolder !”
Tom Koop werd enigszins belemmerd door een moment van hoofdpijn en misselijkheid, maar dat weerhield hem er niet van om met zijn Collé Rental & Sales Toro/Koop BRL-Light over het aangepaste circuit te rijden.

“Het circuit van Zolder was compleet onbekend voor mij. Dus ik stapte helemaal fris in de Toro/Koop BRL-Light. Dat was in het begin wel even wennen. Maar het is een fantastisch circuit. Er zijn weliswaar enkele verschillen met de setup van de wagen zoals hij nu is en zoals deze was tijdens de Winter Endurance Cup. De accu heeft bijvoorbeeld een andere plaats gekregen om een betere gewichtsverdeling te realiseren. We hebben op Zolder vooral geëxperimenteerd met de afstelling van de schokbrekers.Ook hebben we de positie van de stoel aangepast zodat ik een betere zitpositie heb in de BRL-Light”, aldus Tom Koop.
“Ik hoop dat we dit seizoen met ons complete Collé Rental & Sales BRL Team een prestatie neer gaan zetten die hoog in de klassementslijsten komt te staan. Ik kan nauwelijks wachten”.
De pijlen zijn geslepen; Jochen Habets en Tom Koop zijn klaar voor het 2007-seizoen en de vizier is dan ook gericht op de kop van het deelnemersveld ! Het Collé-Weytech team onder leiding van Gerd Weyenberg zorgen er (zoals altijd) voor dat de Collé Rental & Sales – Habets Truck.nl en de Toro/Koop BRL-Lights in perfecte conditie aan de start zullen verschijnen tijdens de eerste race van dit seizoen, de Q8 Truck GrandPrix op 19 en 20 mei aanstaande.

Naast het circuit van Zolder (19 & 20 mei, 25 & 26 augustus-Champcars) zal ook het asfalt van Spa (16 & 17 juni-Euro Race), Assen (11 & 12 augustus-Rizla Racing Days en 1 & 2 september-Champcars) en Zandvoort (29 & 30 september-A1 GrandPrix, 20 & 21 oktober-Finale Races) bereden worden.

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team
Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2dfddc
Onthoud mijn gegevens!