BRL nieuws: 'Collé Rental & Sales: 22-jarige Kevin Leest rijdt de derde BRL-V6 van het Collé Rental & Sales Racing Team'Sittard, 24 april 2008 - Je bent 22 jaar jong en je mag als coureur in de derde BRL-V6 van het Collé Rental & Sales Racing Team rijden! Dan moet je wel super happy zijn en dat is Kevin Leest dan ook. Wij duiken even in de nog prille CV van Kevin en zien dat hij eigenlijk net als ieder ander coureur begonnen is met het karten en wel in 1991. Na een raceopleiding op het Circuit Park Zandvoort in 2000 begint hij aan een nieuwe uitdaging, het autoracen.

Na een Golf en een Renault Megane is het in 2002 de beurt om in een Renault Clio van First Motorsport plaats te nemen. In 2004 is er een instap in een Porsche van First Motorsport en deelname aan de bekende 24 uurs race op het Circuit van Zolder. Met als resultaat een 6e plaats algemeen en een 3e plaats in de klasse. In de Renault Clio Cup ook bij First Motorsport gaat het uitstekend met een 1e plaats in het Kampioenschap bij de junioren en een 8ste plaats algemeen. In de 10 uurs race voor de Touring-cup rijdt Kevin de Porsche 993 van First Motorsport naar een nette 2e plaats algemeen.

Daarna in 2005 volgt o.a. een heel seizoen met een Porsche 996 GT3 Supercup wederom van First Motorsport. Ook wordt met een Renault Clio de wintercompetitie op het Circuit Park Zandvoort gereden. Wij schrijven inmiddels 2006, Kevin in actie in de Belcar Original, samen met Frank Vancraeynest in een Porsche 996 GT3. Natuurlijk slaat hij de 24 uren van Zolder met de Porsche 993 van AD Sport niet over. Resultaat van deze 24 uren; 5e algemeen en 3e in de klasse.

Samen met Jos Menten en Patrick Schreurs heeft Kevin tijdens de 10 uren van Zolder pole position gereden en een 1e plaats algemeen weten te behalen voor het AD Sport team. Ook een Opel Astra van Qvick Racing komt aan de beurt. Onder begeleiding van Pascal Verplaetse is het resultaat een 9e en 7e plaats algemeen. In 2007 waagt Kevin zich aan een oversteek naar het Britse eilandenrijk, volgens veel coureurs de bakermat van het tourwagen racen. En dan komt 2008. Kevin Leest weet een stoeltje te veroveren in de derde BRL-V6 van het bekende Collé Rental & Sales Racing Team. Voor dit seizoen kan Kevin kennismaken met het goed geoliede Racing Team van Frans Collé. Al met al tijd om eens wat meer van Kevin zelf te horen.

Je beste resultaat tot nu toe?
“Junior Kampioen in de Clio Cup 2004 en een eerste plaats in de 10 uren van Zolder samen met Jos Menten en Patrick Schreurs in een Porsche 993.”

Wat verwacht je van het Collé Racing Team? “Het Collé Rental & Sales Racing Team is een zeer competitief team binnen de BRL en dus voor mij de kans om voorin mee te kunnen rijden.”

Wanneer heb je voor het eerst een BRL-V6 zien rijden? “Dat was 3 jaar geleden in een uitzending op de televisie. Het laatste jaar ben ik vaker naar de wedstrijden gaan kijken.”

Heb je al een test met de BRL-V6 gereden? “Ja, afgelopen zondag 9 maart heb ik een eerste testdag gehad met de BRL-V6. Donald Molenaar heeft mij toen begeleid. De BRL-V6 is een heel andere auto dan wat ik gewend ben om te rijden. Het is absoluut geen Porsche of een Clio.”

Hoe zijn je indrukken van het Collé Team? “Er is een leuke sfeer binnen het team, maar ondanks de lol is het zeer professioneel. De druk die zo’n team op je heeft kan ik wel aan. Zeker omdat ik goed begeleid wordt door het hele team.”Van Donald en Sandor denk ik veel te kunnen leren. Deze coureurs hebben enorm veel ervaring in de BRL-V6.”

Is het geen grote overstap van de Belcar naar de BRL-V6? “Dat is het zeker, de BRL-V6 is totaal een andere auto. Ook onderling heb je veel meer competitie omdat de auto’s gelijkwaardig zijn en in de Belcar is dat anders.”
Wat kunnen wij verwachten van Kevin Leest? “In samenwerking met het hele Collé Rental & Sales Racing Team denk ik een eerlijke strijd te kunnen leveren binnen de BRL. Ook denk ik goed te kunnen communiceren met de technici van het team omdat ik het gedrag van de auto naar hen goed kan vertalen. Mijn verwachting is ook dat als ik gewend ben aan de auto ik toch zeker over het hele seizoen gezien in een dikke top tien kan rijden.”

Wat verwacht je van Frans Collé? “Hij kan zeker het team goed sturen, dat heeft hij al in de afgelopen jaren genoeg bewezen. Waar ik mij ook op verheug is de mooi verzorgde Collé Rental & Sales VIP hospitality trailer waar het goed toeven is tijdens de race weekenden.”

Sponsors van Kevin Leest zijn Collé Rental & Sales, MK WebDesign en Ramag en ook heeft hij een eigen website www.kevinleest.nl, daarvan nota. Onze tijd zit er weer op en wij gaan Kevin Leest verlaten en wensen hem dit BRL-V6 seizoen veel succes.

Tekst: Uitlaatklepje GGB / Raceflash.nl  

  

  


  
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
004c7f
Onthoud mijn gegevens!