BRL nieuws: 'Chris Maliepaard finalist in Grand Prix Shootout'Groningen, 30 november 2009 - De talentvolle coureur Chris Maliepaard, bekend van zijn successen in de Britse Formule Ford en het BRL Light kampioenschap met Fanzonely afgelopen seizoen, heeft zich verzekerd van een finaleplaats in de Grand Prix Shootout. De competitie kent na de eerste selectieronde nog tien finalisten. Voor één van hen is er een glansrijke carrière in de formulewagenracerij uitgestippeld.

Chris Maliepaard: “Grand Prix Shootout is een initiatief van onder andere David Fleming, Peter Windsor en Rob Wilson. Stuk voor stuk zeer bekende namen in de wereld van de Formule 1. In een head-to-head shootout krijgen getalenteerde rijders van over de hele wereld de kans om zichzelf te bewijzen. Onder begeleiding van onder andere de -volgens velen- beste rijderscoach van de wereld Rob Wilson en Robbie Kerr, bekend van bijvoorbeeld de A1GP, heb ik in augustus een selectiedag gehad. Dat ging erg goed en mede dankzij mijn snelheid en bewezen talent op die dag zit ik nu in de finale.”

Via Formule BMW Europe naar de Formule 1
Het uiteindelijke doel van de Grand Prix Shootout is om een zitje te bemachtigen in de Formule 1. De weg daar naartoe verloopt via de Formule BMW Europe, waarin de winnaar van de Grand Prix Shootout zal uitkomen voor Räikkönen Robertson Racing. “Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen”, zegt Maliepaard. “In een test in een Formule BMW van Räikkönen Robertson Racing bekijken ze wie de Grand Prix Shooutout wint en dus het meeste potentieel heeft voor een zitje in de Formule 1. Die test heb ik inmiddels achter de rug en het ging erg goed. Ondanks de natte omstandigheden kon ik laten zien wat ik in huis heb. Hopelijk was het genoeg voor de winst. De aanwezige mensen van Grand Prix Shootout en Räikkönen Robertson waren in ieder geval onder de indruk. Nu is het wachten tot de overige finalisten hebben getest. Ik hoop binnen drie weken de uitslag te horen.”

Bron: Tekst: Stefan van den Boom
Foto: © Sutton Images


               


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
3c6275
Onthoud mijn gegevens!