BRL nieuws: 'BRL-V6 bereidt zich voor op seizoen 2010'Met de jaarwisseling komen vernieuwingen, zo ook bij de Benelux Racing League. Vorig jaar hadden we al aangekondigd dat de BRL bij de Dutch Supercar Challenge gaat rijden, nu informeren wij u graag verder hierover.

Het belangrijkste nieuws is dat de BRL zicht aansluit bij de Dutch Supercar Challenge. Binnen de DSC gaat de BRL rijden in de Supersport 1 klasse. Deze klasse is opgericht in 2001 en rijdt sinds die tijd op diverse circuits in Europa. De klasse onderscheidt zich ten opzicht van andere klassen door de gewicht/pk verhouding.De BRL zal in 2010 een eigen kampioenschap met een eigen puntentelling behouden. Op dit moment staan er 10 auto’s ingeschreven, maar dit kan naar gelang interesse altijd verhoogd worden. De auto’s kunnen worden gereden door 1 of 2 coureurs. Geïnteresseerde coureurs kunnen contact opnemen met de organisatie om de mogelijkheden verder te bespreken.

Alle auto’s worden voorzien van dezelfde aanpassingen zodat het nog steeds als cup-auto gezien kan worden en de competitie gelijk blijft. De auto’s moeten daarbij wel voldoen aan het technisch reglement van de Dutch Supercar Challenge. Concreet betekent dit voor de BRL V6 de volgende technische wijzigingen.

Wielophanging
· De gehele voorwielophanging wordt veranderd, denk hierbij aan de fuseestukken, draagarmen en wiellagers met stabilisators;
· De remklauwen worden vernieuwd van 4 naar 6 zuigers;
· De gehele achterwielophanging wordt hetzelfde gewijzigd als
de voorwielophanging.


  
Banden
· De wielen worden van 15 naar 18 inch aluminium wielen gewijzigd. Hierdoor zal geen gebruik meer worden gemaakt van de dikke hoosierband maar een raceband van 18 inch.

  

Differentieel
· De aandrijfassen worden verzwaard;
· Het differentieel wordt voorzien van extra koeling door een elektrische pomp met koeler en airducs;
· De olie in het differentieel wordt van 1,5 liter naar 2 liter verhoogd.

Benzinetank
· De benzinetank wordt vergroot naar 85 liter.

Motorvermogen
· Montronic zal het motorvermogen aanpassen door een ander motormanagement toe te passen, lichtere zuigers en drijfstangen te plaatsen en daarnaast wordt de cilinderkop ook getuned. Hierdoor kan het toerental worden verhoogd en zal de motor ongeveer 40 pk meer krijgen.


De voorlopige racekalender ziet er op dit moment als volgt uit:
30-04+1-2-05, Nurburgring (D) - GT Open
14+15+16-05, Assen (NL) - Superleague Formula
25+26+27-06, Spa-Franchorchamps (B) - Spa Euroseries
16-17-18-07, Zolder (B) - Zolder Superleague
6+7+8-08, Assen (NL) - Rizla Racing Days
10+11-09, Zolder (B) - Truck GP
22+23+24-10, Asse3n (NL) - FinaleracesDe kalender bevat 7 race evenementen die vast staan. Hier zal een 8e evenement aan toegevoegd worden. In totaal worden er 16 races gereden, 2 races per race evenement. Waarschijnlijk zal het 8e evenement begin oktober gepland worden, maar hierover zullen wij u op een later moment informeren.

Kortom, het wordt weer een spannend BRL jaar: meer vermogen, hogere snelheid, diverse circuits en geweldige evenementen. Wij hopen u allen ook dit jaar weer bij de races te mogen verwelkomen!

Bron: secretariaat BRL, www.brl-v6.com
Foto’s: organisatie BRL (rechtenvrij)  


               
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
754d82
Onthoud mijn gegevens!