BRL nieuws: 'BRL V6 – BENELUX RACING LEAGUE REVIEW ROUND ONE – PINKSTERRACES (ZANDVOORT)'Naast een internationaal programma, met als hoogtepunt de 24 Hours of Le Mans, neemt Jos Menten in 2008 ook deel aan de Benelux Racing League. In de BRL V6 strijden de heren coureurs met gelijke wapens, een silhouette-achtige wagen met een 4 liter Ford V6 motor onder de kap. Om de gelijkheid in het kampioenschap te verzekeren worden motormanagement en kabelboom verzegeld en zijn privé-testen niet toegestaan.

In 2008 is het BRL V6 kampioenschap actief in drie landen - Nederland, Duitsland en België - verspreid over zeven meetings. Afgelopen weekend werden de eerste races verreden op Circuit Park Zandvoort in het kader van de Pinksterraces. Jos Menten keerde huiswaarts met een tiende en een zesde plek bij zijn debuut in deze klasse.

Voor de coureur uit Haelen begint het weekend niet meteen goed, nadat hij in de kwalificaties slechts de twaalfde en de tiende tijd laat optekenen: “Ik kon niet het maximum uit mijn banden halen. In tegenstelling tot de koplopers heb ik amper met de wagen kunnen testen. Gelukkig kan ik me vrij snel aanpassen en tijdens de races zal het ongetwijfeld beter gaan”, aldus de Kuijpers Racing-rijder met startnummer 17.

De eerste race blijkt echter geen gemakkelijke klus voor de Limburger. Na een uur strijden komt Menten als tiende over de finish, op twaalf seconden van winnaar Donald Molenaar: “Simpel was het zeker niet, want we hadden te kampen met erg veel onderstuur. We weten waar het aan ligt en tijdens de tweede wedstrijd zullen we beter voor de dag komen!”, klinkt het bij Jos Menten.

Menten houdt woord en kan zich in de tweede race naar de zesde plaats knokken: “Zonder onderstuur was de wagen veel stabieler in het bochtenwerk. Gezien de omstandigheden ben ik tevreden met dit resultaat. We hebben nu tot juli om ons voor te bereiden op de tweede meeting, waar we vooral in de kwalificaties nog een stap naar voor moeten zetten”, sluit de 27-jarige rijder zijn verhaal af. Op 5 en 6 juli worden op het TT Circuit Assen de derde en vierde race van het seizoen verreden.

Bron: Media Jos Menten / Foto's Marcel Bol, Raceflash.nl


  

  


 
    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1d85f6
Onthoud mijn gegevens!