BRL nieuws: “BRL-series razend populair bij het autosportpubliek!!!”Wat iedereen al eigenlijk wist wordt in de enquête die het Circuit Park Zandvoort op haar website heeft staan wel heel erg duidelijk. De BRL-series kunnen zich met recht de Koningsklasse van de vaderlandse autosport noemen. De enquête, of in wat modernere taal de Poll, stelt de vraag: “In welke (nieuwe) klasse zou jij in 2007 willen rijden?”. Op dit moment hebben er maar liefst 1071 autosportliefhebbers gereageerd op www.circuit-zandvoort.nl

  Uitslag enquête:
Onderaan op een vijfde plaats staat de Seat Cupra Cup met 13% van de stemmen. Plaats vier wordt in beslag genomen door de Renault Clio Cup met 16% gevolgd door de Suzuki Swift Cup met 19% op plaats drie. Deze nieuwkomer staat daarmee tevens op het podium. De BMW 130i Cup heeft de tweede plek ingenomen met 25% en op de eerste en hoogste plaats van het erepodium staan de BRL-series met 28%. Terecht is dan ook de uitspraak van “King Of The Dunes” Donny Crevels dat de BRL-series dé Koningsklasse van Nederland is.


Reactie Harry Maessen:
In een reactie zegt Harry Maessen (initiatiefnemer BRL-series) over deze enquête: “Ik ben hier erg blij mee en denk dan ook dat de hele BRL-serie hier trots op mag zijn. Uiteindelijk maakt het publiek uit naar welke klasse haar voorkeur uitgaat. Ik denk dat wij het autosportpubliek faire autosportspektakel bieden. Wij rijden in opvallend kleurrijke snelle spectaculaire raceauto’s waarmee vaak de link naar de Amerikaanse NASCAR’s wordt gelegd. De auto’s zijn gelijkwaardig en voorzien van een zgn. spaceframe, hebben een stevig vermogen van plm. 325 pk en een krachtige uitstraling. De coureurs die bij ons in de raceauto’s rijden zijn allemaal toppers en wel ergens kampioen in geweest, deze doen dan ook niets voor elkaar onder. Een seconde verschil in de kwalificatie betekent zomaar tien plaatsen naar achteren en acht coureurs binnen één seconde is eerder regelmaat dan uitzondering, dus spanning gegarandeerd. Ook dit seizoen zullen wij er weer voor zorgen dat er kanjers in onze raceauto’s zullen rijden. Niet alleen het publiek kan rekenen op spektakel. Ook de organisaties van de diverse circuits weten dat als zij de BRL-series aan de start hebben, zij autosport op hoog niveau in huis zullen krijgen.Dus veel publiek op de tribunes of zoals de Amerikanen dat zeggen “value for money”. Wij streven er naar om zo’n veertig raceauto’s aan de start te brengen. Dus het autosport publiek hoeft zich niet te vervelen. Daarnaast verschijnen wij bij alle topevenementen aan de start, waarbij ik denk aan de A1 GP op het Circuit Park Zandvoort, de Champcars op het TT Circuit in Assen en het Circuit van Zolder, het Truckfestival op de Nurburgring en het Circuit van Zolder, de Rizla Racing Day’s ook op het TT Circuit van Assen, de BP Ultimate Masters en de Finaleraces op het Circuit Park Zandvoort.”Slechts nog enkele stoeltjes vrij:
De enquête gaat over de vraag: “In welke (nieuwe) klasse zou jij in 2007 willen rijden?”. Daar heeft dus 28% van de lezers op de BRL gestemd. Daarmee komt snel de vraag naar voren of alle stoeltjes in de BRL-series al bezet zijn. “Zoals gebruikelijk hebben wij niet te klagen over belangstelling van de zijde van sponsors en coureurs. Maar mochten er onder de deelnemers aan de enquête enthousiaste coureurs zijn die echt graag in zo’n BRL stoeltje zouden willen zitten, dan kan ik die alleen maar aanraden neem snel contact met mij op. Want er zijn nog slechts enkele stoeltjes vrij voor het komende seizoen, dus haast is echt geboden. En tot slot wil ik zeggen, welke coureur wil nu niet in onze populaire BRL-series rijden?” Aldus een altijd enthousiaste Harry Maessen.

Website, foto’s en tekst: Media Team BRL-V6.
(www.brl-v6.com)

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fa6b3e
Onthoud mijn gegevens!