BRL nieuws: 'Bizar pechweekend voor Marijn van Kalmthout in Assen'

Assen, 6 juli 2008 – Marijn van Kalmthout heeft tijdens het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen een zelfs in zijn lange carrière niet eerder gekend pechweekend meegemaakt. Vanaf pole position gestart lag de Hoofddorpse Ford-dealer ruim aan de leiding van de eerste BRL Light-race toen zijn motor explodeerde en hij moest uitvallen. De tweede race verliep nog dramatischer toen Van Kalmthout al in de opwarmronde met een technisch probleem zijn auto aan de kant moest zetten.Na een dubbelzege tijdens het eerste raceweekend van de BRL Light, waarin de Hoofddorper met twee overwinningen en 44 punten maximaal scoorde, bleef zijn oogst in Assen beperkt tot slechts twee punten, één voor de pole position en één voor de snelste raceronde in de eerste race. In het tussenklassement keldert Van Kalmthout van de 1ste naar de 4de plaats.

In de kwalificatie leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Marijn van Kalmthout. Tijdens het eerste raceweekend van de BRL Light-klasse was de Hoofddorpse Ford-dealer op Circuit Park Zandvoort een klasse apart. Op TT Circuit Assen toonde Van Kalmthout de juiste vorm nog steeds te pakken te hebben en zette in de kwalificatie meteen weer de snelste tijd op de klokken. Toch was Van Kalmthout niet helemaal tevreden. “Ik heb een slordige training gereden waarbij ik me een paar keer verremde. Het gat naar de rest van het veld was daarmee kleiner dan het had kunnen en moeten zijn.”
 
Bij de start van de eerste race profiteerde Van Kalmthout optimaal van zijn plek op de eerste rij en pakte meteen de kop. Per ronde liep hij uit op zijn naaste concurrenten en leek onbedreigd naar de overwinning te rijden. Vlak voor de Geert Timmerbocht ging het echter mis en in een dichte rookpluim spinde Van Kalmthout naast de baan. “De start was inderdaad goed en ik kon aansluiten bij de snellere BRL-V6-auto’s. Het ging allemaal heel makkelijk en toen was er opeens een harde klap uit de motor. De hele auto stond vol rook en ik spinde op mijn eigen olie. Ondanks mijn grote voorsprong gingen er een aantal achteropkomende auto’s achterstevoren en rakelings langszij. Gelukkig werd ik door niemand geraakt.” In de tijd die Van Kalmthout op kop reed had hij nog wel de snelste ronde op de klokken gezet, net als de pole position goed voor één punt in het kampioenschap.Voor de tweede race slaagden de monteurs erin om een nieuwe motor in de BRL Light van Van Kalmthout te plaatsen. Vol goede moed begon Van Kalmhout aan zijn tweede race. Althans dat was de bedoeling, want in de opwarmronde viel zijn BRL Light na twee bochten al stil. “Opeens hield hij ermee op, vermoedelijk een elektronisch probleem. Wat een dramatisch weekend. Ik geloof dat ik in mijn toch lange carrière nog nooit twee keer in één raceweekend niet gefinisht ben. Volgende keer beter.”

Lang hoeft Van Kalmthout niet op zijn revanche te wachten. De volgende twee races van de BRL Light Series staan namelijk volgend weekend al op het programma, 12 en 13 juli op het overbekende Duitse Nürburgring tijdens de traditioneel massaal bezochte Truck Grand Prix.

    

Uitslag BENELUX RACING LEAGUE LIGHT SERIES:

Race 1:
1. Niels Hartvelt;
2. Eric van den Munckhof;
3. Dick van der Donk;
4. René Zwikker;
5. Marcel Peters.

Race 2:
1. Eric van den Munckhof;
2. Dick van der Donk;
3. Tom Koop;
4. Leo Kurstjens;
5. Frank Gielens.

Stand kampioenschap na vier races:
1. Eric van den Munckhof 56;
2. Niels Hartvelt 53;
3. Dick van der Donk 48;
4. Marijn van Kalmthout 46;
5. Leo Kurstjens 38.

Bron: Nadine Joseph, Media Marijn van Kalmthout
Foto's: Marcel Bol, Raceflash.nl / Media Marijn van Kalmthout


                         

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a2baa7
Onthoud mijn gegevens!