BRL nieuws: 'Beste seizoensklassering voor Dick Freebird tijdens Finaleraces'Zandvoort, 21 oktober 2007 – Dick Freebird (Rosmalen) had het beste voor het laatst bewaard. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort evenaarde de rijder van Peel Racing met een vijfde positie in de tweede wedstrijd van de prestigieuze Benelux Racing League zijn beste klassering van het seizoen.

In combinatie met de ook al uitstekende achtste positie uit race één van de dag verzamelde Freebird voldoende punten om in het eindklassement een plaatsje te klimmen en de negende positie voor zich op te eisen. Daarmee is Freebird met afstand de beste nieuwkomer van het seizoen 2007. “Weer twee keer dik in de punten. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze resultaten, net als trouwens met die in de rest van het seizoen. Het team heeft het super gedaan”, aldus een blije Freebird na de laatste wedstrijd van een enerverend debuutseizoen in de zware BRL-V6-competitie. 

  

De Finaleraces op Circuit Park Zandvoort vormden de traditionele afsluiting van het Nederlandse autosportseizoen. Ook in de Benelux Racing League konden de laatste punten worden verdiend en moesten de definitieve posities in het kampioenschap worden ingenomen. Dick Freebird wilde het seizoen uiteraard in stijl afsluiten en met twee goede klasseringen minimaal zijn tiende positie in het tussenklassement zien te behouden. Daarmee zou Freebird zich definitief verzekeren van de titel ‘beste nieuweling’ in de zwaarbevochten BRL-V6-competitie. De kwalificatie leverde voor de man uit Rosmalen geen problemen op. “Vanmorgen heb ik een nieuw differentieel ingereden. In de kwalificatie hebben we even gewacht om niet in te veel verkeer te belanden. Net toen ik de banden na twee ronden had opgewarmd en aan een snelle ronde bezig was kwam de code rood. Bij de hervatting kwam ik in een groepje terecht en dat kostte tijd. In de slipstream kon ik nog net één goede ronde rijden toen ik weer werd opgehouden.” Freebird legde met zijn tijd beslag op de 13de positie op minder dan twee seconden van de pole position. “Technisch is alles oké, het is een kwestie van poetsen en weer rijden.”

De eerste race kende een spannend verloop met diverse positiewisselingen. Voor Freebird pakte de wedstrijd goed uit want in de twaalf ronden wist hij op te rukken van de 13de naar de 8ste positie. Daarmee verzamelde de BRL-V6-debutant van dit jaar voldoende punten om zijn tiende plaats in het tussenklassement te behouden. “De wegligging was niet optimaal waardoor ik het tempo van de groep voor me net niet kon volgen. Door de safeycar kon ik de aansluiting weer vinden. Ik had echter te veel last van onderstuur waardoor ik bij het uitkomen van de bochten pas laat op het gas kon. Daarmee had ik te weinig snelheid om op de rechte stukken mensen in te halen. Voor de tweede race gaan we de afstelling nog iets aanpassen. Het belangrijkste is echter dat we weer dik in de punten gefinisht zijn. Net als het hele seizoen heeft het team het weer super gedaan.”


 
In race twee deed Freebird nog betere zaken. Als achtste gestart overleefde de man uit Rosmalen alle schermutselingen en passeerde als vijfde de finish, een evenaring van zijn hoogste klassering van het seizoen tijdens de wedstrijden in Assen. “Bij de start zat ik net aan de verkeerde kant en verloor een plek of twee. Ik kon het tempo goed bijbenen maar had niet voldoende snelheid om mensen te passeren. Door de safetycar kreeg ik weer aansluiting en ging bij de herstart Peter Gerhards voorbij. Daarna passeerde ik Ferdinand Kool en kwam uiteindelijk op een vijfde plaats terecht. Mijn hoogste klassering van het jaar en daarmee ben ik natuurlijk dik tevreden, net als over de eerdere resultaten van dit seizoen kan ik wel zeggen.” Met zijn behaalde punten steeg Freebird nog een plaatsje in de eindrangschikking. Hij legde daarin beslag op een keurige negende plaats en mag zich nu definitief beste nieuwkomer van het seizoen 2007 noemen.

Van de andere rijders van Peel Racing had Donny Crevels (Diemen) een moeilijke eerste race die hij als elfde afsloot. In race twee revancheerde Crevels zich sterk en legde beslag op de tweede positie, goed voor de vierde plaats in het kampioenschap. Peter Gerhards beleefde zijn debuut bij Peel Racing en passeerde tot twee keer toe als negende de finish.


Uitslagen BRL-V6, Finaleraces, Circuit Park Zandvoort :
1e race:
1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden;
2. Donald Molenaar, op 0.210;
3. Danny van Dongen, op 0.697;
4. Jacky van der Ende, op 1.322;
5. Nelson van der Pol, op 1.512;
6. Ferdinand Kool, op 2.024;
8. Dick Freebird, op 3.291;
9. Peter Gerhards, op 3.742;
11. Donny Crevels, op 4.466.

2e race:
1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden;
2. Donny Crevels, op 4.619;
3. Christiaan Frankenhout op 9.449;
4. Niels Bouwhuis, op 9.800;
5. Dick Freebird, op 11.320;
6. Ferdinand Kool, op 15.672;
9. Peter Gerhards, op 20.811.   

Eindstand BRL-V6 kampioenschap 2007 na veertien races:
1. Donald Molenaar, 206 punten;
2. Sandor van Es, 177;
3. Jacky van der Ende, 175;
4. Donny Crevels, 163;
5. Nelson van der Pol, 135;
6. Christiaan Frankenhout, 100;
7. Niels Bouwhuis, 88;
8. Danny van Dongen, 87;
9. Dick Freebird, 81;
10. Daniel Schryvers, 81.
 
Bron: Media Dick Freebird
Foto's: Media Dick Freebird  / Marcel Bol (c) Raceflash.nl


    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
759bb3
Onthoud mijn gegevens!