BRL nieuws: 'Benelux Racing League opent seizoen op Circuit Zolder'16 mei 2007- Reikhalzend is er naar uitgekeken maar in het weekend van 19 en 20 mei is het eindelijk zover, de start van het seizoen in de Benelux Racing League! De Truck Grand Prix op Circuit Zolder vormt het decor van de eerste twee races in deze snelste en spectaculairste raceserie van Nederland.

De meeste raceklassen van Nederland hebben hun eerste wedstrijden er al opzitten. De Benelux Racing League moest echter nog even wachten. Het geduld is beloond en in het weekend van 19 en 20 mei gaan op Circuit Zolder tijdens de Truck Grand Prix de BRL-V6 en de BRL Light ‘los’. Een vol veld bulderende dikke toerwagens die deurkruk aan deurkruk strijden om iedere centimeter asfalt.

Zenuwslopend
Het seizoen 2006 kende een ongemeen spannend verloop met een zenuwslopend slot. In de BRL-V6 maakten voor het laatste raceweekend nog zes rijders aanspraak op de titel. In de allerlaatste race waren dat er nog altijd vier! Uiteindelijk ging Sandor van Es met de eer strijken en mocht zich de opvolger van Jeroen Bleekemolen noemen. In de BRL Light maakten voor de laatste race nog twee rijders kans op de titel. Marijn van Kalmthout had uiteindelijk een net iets langere adem dan het jonge talent Dick Freebird en prolongeerde zijn titel.

Bleekemolen terug in BRL
Als op 20 mei het licht voor het eerst op groen springt, start een seizoen dat alles in zich heeft om dat van vorig jaar nog te overtreffen. Het deelnemersveld bevat een ongekend groot aantal toppers. Wie had immers verwacht dat Jeroen Bleekemolen als kampioen van 2005 opnieuw zijn opwachting in de BRL-V6 zou maken. Bleekemolen komt uit voor Eurotech Racing en staat bij velen meteen als nummer één op de favorietenlijst. Maar ook zijn teamgenoot Danny van Dongen heeft inmiddels voldoende ervaring opgedaan om een hoofdrol voor zich op te eisen.

Kanshebbers
Uiteraard verdedigt Van Es zijn titel en blijft hij net als Donald Molenaar zijn team Collé Rental & Sales trouw. Uit op revanche is Jacky van der Ende, de man die in 2006 geruime tijd de ranglijst aanvoerde. Tot het rijtje kanshebbers mogen ook de ervaren Jeroen Reijntjens en voormalig kampioen Donny Crevels worden gerekend. Van de nieuwkomers springt natuurlijk de naam van Ferdinand Kool het meest in het oog. De vice-kampioen 2006 in de Duitse Formule 3 moet nu zijn kwaliteiten in de toerwagens gaan bewijzen. Een andere nieuwe naam is die van de uit de BRL Light gepromoveerde Dick Freebird.

Rentree Uljee in Lights
In de BRL Light geldt kampioen Van Kalmthout als maatstaf voor de rest van het veld. Maar Henry Zumbrink, Peter Furth en Theo Stor hoeven ten opzichte van vorig jaar maar een kleine stap voorwaarts te zetten om het de regerend kampioen moeilijk te maken. Interessant is de rentree van Gaby Uljee, de dame waarmee Van Kalmthout in 2005 tot de laatste meters om de titel streed. Wellicht wordt de tweestrijd na een jaar onderbreking weer opgepakt. Van de nieuwste lichting zijn Fanzonely Jong Talent Roy Panman (18 jaar) en de pas 15-jarige Joey Hanssen. Beide talenten komen uit de karting en hebben daar hun sporen al verdiend. Met Femke Terpstra heeft de BRL Light er ook weer een snelle jongedame bij en met vierde Fanzonely rijder Michel Schaap is ook een schat aan ervaring in het team binnengehaald.

Nieuwe website BRL
Uiteraard wordt het laatste nieuws van de BRL’s weer up-to-date bijgehouden via de digitale snelweg. Alles over de BRL-V6 én de BRL Light is te vinden op de website www.beneluxracingleague.nl

Kalender vol topevenementen
De Benelux Racing League heeft dit jaar een kalender met uitsluitend topevenementen die zich stuk voor stuk mogen verheugen in een grote publieke belangstelling. Zoals gesteld wordt afgetrapt tijdens de Truck Grand Prix op Zolder. Andere toppers zijn de beide Europese Champ Car-optredens op Assen en Zolder, de A1GP op Zandvoort en de Rizla Racing Day op TT Circuit Assen. Maar ook de Spa Euro Race kent traditioneel een zeer aantrekkelijk programma. Tijdens de Finaleraces moeten dan weer alle beslissingen vallen. Per raceweekend komt de Benelux Racing League twee keer in actie.

De volledige kalender 2007:
20 mei, Truck Grand Prix, Circuit Zolder
17 juni, Spa Euro Race, Spa Francorchamps
12 augustus, Rizla Racing Day, TT Circuit Assen
26 augustus, Champ Car, Circuit Zolder
2 september, Champ Car, TT Circuit Assen
30 september, A1 Grand Prix, Circuit Park Zandvoort
21 oktober, Finaleraces, Circuit Park Zandvoort

Tijdschema Truck Grand Prix Zolder voor wat betreft de Benelux Racing League

Zaterdag 19 mei
13.05 – 13.45 uur  Kwalificatie

Zondag 20 mei
10.30 – 11.00 uur  Race 1
15.05 – 15.35 uur  Race 2

Voor nadere informatie: www.beneluxracingleague.nl


    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7b2554
Onthoud mijn gegevens!