BRL nieuws: 'Barry Maessen staat gelijk aan alle andere coureurs'Barry Maessen, zoon van Harry Maessen,oprichter van de BRL.heeft  ‘een streepje voor' zal menigeen denken, maar de waarheid vertelt ons iets heel anders. Barry is opgegroeid met het racebloed van zijn vader, net als menig ander coureur. Met Raceway Venray in zijn achtertuin, kon hij zijn lol op. Al vanaf jonge leeftijd was hij bij het circuit aanwezig, met alle gevolgen van dien.

Inmiddels heeft hij ruime race-ervaring, hoofdzakelijk op Raceway Venray, waarbij hij onder andere in de Hotrods, Stockcar Formule 2 en de Formule Toyota heeft gereden en waar hij ook nog steeds actief is. Vanaf de start van de BRL in 2005 had hij een plekje veroverd in één van de V6-en. Niet omdat hij de zoon is van, maar omdat hij coureur is in hart en nieren. 
  
Tijdens het winterkampioenschap dat afgelopen zondag zijn laatste race genoot, liet hij zijn racekwaliteiten wederom blijken. Met één podiumplek en een super mooi eindresultaat bewees hij dat hij tijdens de 4-uurs races ook zijn mannetje staat. "We hadden de laatste race nog een podiumplaats kunnen pakken, maar door een loszittende versnellingspook is dat helaas niet gelukt", vertelt Maessen een tikkeltje teleurgesteld.

Op de vraag of hij een 'streepje meer' heeft of voorrang krijgt bij de races antwoord Barry kordaat "Nee, helemaal niet! Het is eerder dat ik meer mee moet helpen met opbouwen en afbreken van de hele BRL en de gehele organisatie daar omheen dan dat ik iets meer krijg dan een ander."  Net als ieder ander heeft de Limburger het nieuwe uiterlijk van de BRL nog niet gezien, zelfs geen schets ervan, dus ook hij is erg nieuwsgierig "Mij wordt niets verteld, ik ben ook benieuwd en verheug me op het nieuwe uiterlijk!"Het programma van de BRL staat dit jaar weer bol van het spektakel, met de Masters of Zandvoort, de zeer bekende Rizla Racing Days en de Truck Grand Prix is het ook voor de coureurs weer een leuke uitdaging. "Dit soort evenementen zijn leuk om te rijden, zeker ook voor de sponsoren, al mis ik dit jaar wel de Nürnburgring. Dat vind ik een heerlijk circuit om te rijden, met alle sensatie die daar ook aan vast hangt" zegt de inwoner van Venray. Daar staat natuurlijk tegenover dat circuit Meppen dit jaar een nieuwe uitdaging zal zijn, waar ook hij zin in heeft.

Hoewel zijn vader de nieuwe circuits in Meppen en Venray aanlegt, blijven ook deze circuits nieuw voor zoon Maessen "ik zie de tekeningen natuurlijk wel en ik kom ook regelmatig op het nieuwe Raceway Venray, maar daar ligt nog te veel stof en zand. Al zou ik willen testen en profijt willen halen, dan kan ik het toch niet." In Meppen is hij slechts één keer geweest, "toen hebben we wandelend alles eens bekeken, maar ze zijn nog volop aan het bouwen dus zoveel heb ik nog niet kunnen zien" zegt Maessen lachend.Dit jaar heeft Barry een goed streven voor de BRL "Ik hoop dit jaar als zevende in het eindklassement te kunnen eindigen, met minimaal één podiumplek!." We houden de Maessen-telg in de gaten dit jaar...

Bron: secretariaat BRL (www.brl-v6.com)
Foto's:
Raceflash.nl     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c97b34
Onthoud mijn gegevens!