BRL nieuws: 'A1 Rookie Dennis Retera – weer een grote naam bij de BRL!'

 Op jonge leeftijd was Dennis Retera al fan van de racewereld, zoals vele jonge jongens. Zijn vader racete al met karts en zo kreeg Dennis het met de paplepel ingegoten. Een goede vriend van zijn vader, Peter Kox, was destijds al bekend autocoureur en ook deze stuurde Dennis de goede richting op. Nu, bijna 10 jaar later, stapt de inwoner van Best in bij de BRL. Een sterke concurrent in de klasse!

De groei van Dennis
Omdat sponsoren vinden nooit makkelijk is, besloot Dennis Retera op 13-jarige leeftijd bij een kartbaan te gaan werken, waar hij al regelmatig de mogelijkheid kreeg om in te stappen. “Elke vrije minuut was ik op de kartbaan”, vertelt hij “Tot ik ontdekt werd door een sponsor die mij de mogelijkheid gaf om aan kartraces deel te nemen.” Dit heeft hij drie jaren vol passie gedaan waarna hij doorgroeide naar de autosport. Daar heeft de coureur uit Best veel rijervaring opgedaan bij onder andere de Formule Ford, Formule 3, GT3, Formule Renault, KTM en vorig jaar als rookie bij de A1. Bij deze laatste klasse leert hij nog meer, mede dankzij hulp van Jeroen Bleekemolen. “Jeroen heeft me een aantal dingen over het circuit uitgelegd wat me zeker geholpen heeft. Ik leer veel elke dag en ik kijk alles en iedereen ook op de vingers om nog meer te leren.”

Concurrentie aangaan
De jonge Retera heeft zin om dit jaar een heel seizoen te rijden: “Voorgaande jaren heb ik in veel klassen een paar jaar meegereden, dit jaar ga ik echt strijden in de BRL. Deze klasse heeft grote namen en het is natuurlijk leuk om daar mee te concurreren. Ik hoop dat ik mee kan rijden tussen deze grote jongens, dat ik kan presteren.” Dennis geeft toe de concurrentie aan te willen gaan: “De grote namen, de uitdagende auto, de diverse circuits, de reversed grid tijdens de tweede race zijn allemaal spannende uitdagingen waar ik nieuwsgierig naar ben en waar ik ook graag naar uitkijk, aanstaande donderdag ga ik voor het eerst testen in Zolder, net voor het eerste raceweekend, ik ben zeer benieuwd hoe dat zal gaan!”

Achterban
De steun van familie heeft deze jonge man zeker. “Mijn ouders steunen me veel en ik denk dat ze dit jaar veel zullen komen kijken, zeker nu ik wat meer in Nederland ga rijden. Ik vind het ook erg leuk als ze komen, zij genieten er ook van en dat doet natuurlijk altijd goed. Als ik in het buitenland race dan is het voor hen natuurlijk lastiger om langs te komen, dus zij vinden het dit jaar ook super!”

Dagelijks leven
In het dagelijks leven is Retera ook actief in de racewereld. Naast zijn werk als instructeur bij Circuit Park Zandvoort en zijn werkzaamheden bij Bleekemolen Raceplanet wordt hij ook vaak gevraagd door bijvoorbeeld KTM om gasten of coureurs te begeleiden. Hij reist veel door heel de wereld. “Ik ben vaak maar een kleine week thuis tussen al het reizen door, dan heb ik even tijd voor mijn familie ik reis vervolgens weer door. Ooit hoop ik van het racen ook echt mijn werk te maken, maar daarom ben ik nu ook hard aan de slag om te presteren en ik hoop dat dat in de BRL gaat lukken!”

Dennis heeft dit jaar een stoel bij Linder Racing, naast teamgenoot Jacky van der Ende. Wij wensen hem veel succes toe en zijn benieuwd naar zijn prestaties!

Voor meer informatie over Dennis Retera verwijzen wij u graag door naar zijn website: www.dennisretera.com.

Bron: secretariaat BRL.
     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5f1d03
Onthoud mijn gegevens!