BRL-Light nieuws: 'Winst en tweede plaats voor Marijn van Kalmthout in België'20 mei 2007 - Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) kan terugkijken op een uiterst succesvol openingsweekend in de Benelux Racing League Light Series. Op het Belgische Circuit Zolder behaalde de regerend kampioen in de eerste race een tweede positie om vervolgens de tweede race soeverein op zijn naam te schrijven. De Hoofddorpse Ford-dealer heeft daarmee de –gedeelde- leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

De eerste race van het seizoen mocht Van Kalmthout vanaf de tweede startplaats vertrekken. “Ik dacht na een paar kwalificatieronden aan mijn tijd voldoende te hebben voor pole position, maar opeens kwam Henry Zumbrink er nog een fractie onderdoor (driehonderdste seconde!). Als ik een ronde was doorgereden had ik misschien beter van mijn banden kunnen profiteren en was het wel de snelste tijd geweest.”

Bij de start behield Van Kalmthout zijn tweede positie maar werd als gevolg van het van de racelijn afwijken van een BRL-V6 achterblijver ingehaald door de zeer ervaren Michel Schaap en kwam hiermee als derde door. De regerend kampioen herstelde echter snel de volgorde. “Ik zat dicht achter leider Zumbrink, maar schoot een keer van de baan, door het zand en verloor daardoor wel de aansluiting. Dat gat kon ik nagenoeg dichtrijden maar ik kwam net een paar ronden tekort om Zumbrink nog te kunnen bedreigen. Aan de finish bedroeg het verschil met de leidende Zumbrink niet meer dan 1,1 seconde! Hij heeft verdiend gewonnen.” Van Kalmthout reed wel de snelste ronde in de race én een baanrecord, goed voor een extra punt in het kampioenschap. 
 
Bij de start van de tweede race sloot Van Kalmthout direct achter de leidende Zumbrink aan. De eerste helft van de 17 ronden tellende race zette hij Zumbrink onder druk, maar kon hem niet passeren. In tweede helft van de race maakte Zumbrink een foutje bij het ingaan van de chicane, waardoor Van Kalmthout de koppositie kon overnemen.
Door olie, zand en wat regendruppels werd de baan glad en kon Van Kalmthout afstand nemen en met bijna 3 seconden voorsprong als winnaar de finishlijn passeren.

Een dolgelukkige Van Kalmthout: “Wat een race, ik heb van de eerste tot de laatste ronde moeten knokken, juist dan geeft een overwinning een lekker gevoel.” Door zijn zege staat Van Kalmthout samen met Zumbrink aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende twee races in de Benelux Racing League Series worden verreden in het weekend van 16 en 17 juni op het vermaarde Belgische circuit van Spa Francorchamps.

UITSLAG BENELUX RACING LEAGUE LIGHT SERIES:

Race 1:
1. Henry Zumbrink
2. Marijn van Kalmthout
3. Michel Schaap
4. Rene Zwikker
5. Niels Hartvelt
 
Race 2:
1. Marijn van Kalmthout
2. Henry Zumbrink
3. Michel Schaap
4. Niels Hartvelt
5. Gaby Uljee

Stand kampioenschap na twee races:
1. Marijn van Kalmthout 39 punten;
1. Henry Zumbrink 39;
3. Michel Schaap 30;
4. Niels Hartvelt 24;
5. Gaby Uljee 18.

Bron: Media Marijn van Kalmthout
                         

                             

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
de1edf
Onthoud mijn gegevens!