BRL-Light nieuws: 'Sensationele dubbelzege voor Marijn van Kalmthout bij A1GP op Zandvoort'30 september 2007 – Drie dagen voor de A1GP op Zandvoort had Marijn van Kalmthout nog zoveel last van de naween van zijn crash in Zolder dat niet zeker was of de Hoofddorper in de Benelux Racing League Light Series van start zou gaan. Het werd echter een weekend om nooit te vergeten. Want op zaterdag eiste de Hoofddorpse Ford-dealer niet alleen de overwinning in zijn klasse op, maar pakte op een natte baan voor alle snellere BRL-V6-auto’s ook de overall-zege.

Voor het oog van 98.000 toeschouwers reed Van Kalmthout ook op zondag soeverein vanaf pole position naar de overwinning. “Helemaal super, dit had ik natuurlijk nooit verwacht. In de kwalificatie sneller rijden dan ik ooit gedaan heb en dan twee keer winnen. Ik ben hier net zo blij mee als met een kampioenschap.”

De eerste race tijdens de A1GP zal niet alleen Marijn van Kalmthout maar ook alle anderen die er getuige van waren nog lang bijblijven. De Hoofddorpse Ford-dealer leverde namelijk een unieke en historische prestatie door naar de algehele BRL overwinning te rijden. Nu is winnen voor Van Kalmthout natuurlijk niet vreemd maar wel het feit dat hij met zijn BRL Light de overall-zege voor zich opeiste en daarmee het complete BRL-V6-veld achter zich liet. Op de natte baan reed Van Kalmthout een weergaloze race, pakte vanaf de BRL Light-pole position de leiding in zijn klasse om vervolgens de ene na de andere BRL-V6 te passeren en in de achtste ronde zelfs brutaal de kop van het complete veld te nemen. Met ruime voorsprong op de voltallige concurrentie passeerde Marijn als overall-winnaar en nummer één in zijn klasse de finish! Des te opmerkelijker was deze prestatie omdat de Hoofddorper na zijn crash in het Belgische Zolder de wedstrijd in Assen aan zich voorbij moest laten gaan en in Zandvoort voor het eerst weer aan de start stond.

De uitgelaten winnaar: “Drie dagen geleden zou ik eigenlijk niet rijden omdat ik nog steeds last had van zware duizelingen en nu dit, ongelooflijk. Ik weet dat ik in de regen snel ben maar dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Je moest zo goed oppassen bij het inhalen, het was elke keer het juiste moment kiezen, er naast zetten en meteen erlangs gaan.” Met zijn unieke prestatie kreeg de Hoofddorpse Ford-dealer het ook op zaterdag al massaal aanwezige publiek op de banken. Op alle tribunes volgde ‘wave’ en werd er vuurwerk afgestoken, zodra Van Kalmthout met zijn oranje bolide passeerde.

De tweede race werd op zondag onder het toeziend oog van 98.000 toeschouwers afgewerkt en opnieuw werd het voor Van Kalmthout een triomftocht. Bij de start pakte de Hoofddorper gedecideerd de kop. Ronde na ronde bouwde de leider zijn voorsprong verder uit om met een verschil van meer dan vijf seconden de tweede overwinning van het weekend voor zich op te eisen. Henry Zumbrink legde beslag op de tweede plaats en scoorde daarmee voldoende punten om zich tot kampioen 2007 en opvolger van Van Kalmthout te laten kronen. De dolgelukkige winnaar: “We hadden iets aan de auto aangepast en dat werkte perfect. De auto was werkelijk super. Tijdens de race heb ik ook geen enkele fout gemaakt. Na alle ellende van de afgelopen weken waarbij ik iedere dag door diverse fysiotherapeuten behandeld moest worden voelt dit als het winnen van een kampioenschap. Het ging allemaal veel beter dan verwacht, twee keer winnen en in de kwalificatie een officieus baanrecord rijden van 1.53.8. Helemaal super.”

Omdat Van Kalmthout vanwege zijn crash in Zolder de laatste drie wedstrijden moest missen was de Hoofddorpse Ford-dealer, die op dat moment nog volop in de strijd was voor de titel, teruggezakt naar de derde positie. Zijn Zandvoortse dubbelzege bracht de kampioen van 2006 weer terug naar de tweede plaats in de titelstrijd.

De volgende twee races in de Benelux Racing League zijn tevens de laatste wedstrijden van het seizoen 2007 en worden verreden op 20 en 21 oktober tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG BENELUX RACING LEAGUE LIGHT:

Race 1:
1. Marijn van Kalmthout
2. Henry Zumbrink
3. Rene Zwikker
4. Joey Hanssen
5. Michel Schaap
 
Race 2:
1. Marijn van Kalmthout
2. Henry Zumbrink
3. Michel Schaap
4. Roy Panman
5. Gaby Uljee

Stand kampioenschap na twaalf races:
1. Henry Zumbrink 217 punten;
2. Marijn van Kalmthout 156;
3. Gaby Uljee 148;
4. Michel Schaap 128;
5. Rene Zwikker 90.

Foto's: Media Marijn van Kalmthout


                         

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
031c86
Onthoud mijn gegevens!