BRL-Light nieuws: 'Ondanks pech toch nog achtste plaats voor Femke Terpstra in BRL Light!'Assen, 1 en 2 september. Tijdens de Dutch Champ Car Grand Prix, bezocht door meer dan 60.000 racefans, reed Femke Terpstra haar derde wedstrijd in de BRL-Light. Het weekend begon helaas met pech: een technisch probleem en een aanrijding. Een onverwachte wolkbreuk betekende een regenwedstrijd in race 1, een mooie achtste plaats in race 2 maakten het weekend helemaal goed.Pechduivel

Enthousiast werd op vrijdag gestart met de vrije training. Helaas viel Terpstra al na twee ronden uit door een gebroken koppelingskabel. De engineers probeerden de kabel in de pits te vervangen, maar de tijd bleek te kort.

Pal voor de kwalificatie begon het stevig te regenen. Snel werd de set-up omgezet naar regen en startte de kwalificatie op regenbanden. In de derde ronde ontstond een code rood. Frank Gielens, die de rode vlaggen niet had gezien, verremde zich in de Strubben-bocht en knalde vol in de zijkant van de auto van Terpstra. Hierbij werd een deur zodanig beschadigd dat zij de kwalificatie niet meer in actie kon komen.

Femke: “Natuurlijk is het niet leuk de kwalificatie met schade te moeten beëindigen. Maar de situatie was door de regen zo onoverzichtelijk dat ik het Frank Gielens niet kwalijk neem dat hij mij heeft aangereden. Ik ben ervan overtuigd dat het puur een raceongeval was.”

Race 1 –  wolkbreuk en weer die pechduivel!
Op zaterdag 1 september werd de eerste race verreden. Net toen alle auto’s naar de startopstelling reden gingen de schuiven open en werden de auto’s getroffen door een wolkbreuk. De wedstrijdleiding besloot de start uit te stellen om alle teams de mogelijkheid te geven de auto’s op de startopstelling op regenbanden te zetten.

Hoewel het niet meer regende, ging de wedstrijd achter de safety car van start. Femke had, behalve de twee ronden in de kwalificatie, nog nooit met deze raceauto op een nat circuit gereden. Toch gingen haar rondetijden omlaag! Terpstra moest de auto helaas voortijdig langs de baan parkeren, een kapotte dynamo leverde onvoldoende spanning. Daardoor kon de auto niet meer op toeren komen en stopte die er uiteindelijk helemaal mee.

Race 2 – plaats 8
Tijdens de start botsten de auto’s van Lloyd Tjon en Frank Gielens op elkaar. Terpstra kon tijdig remmen, maar de auto’s versperden wel haar weg. Daardoor moest Femke met achterstand de wedstrijd beginnen. Hoewel het droog was, was de baan glad.
De snelle dame uit Berkel en Rodenrijs verbeterde haar rondetijden opnieuw. Door constant rijden heeft Terpstra de achtste plek veroverd!

Femke: “Jammer van de pech. Maar mijn monteurs en Team Fanzonely hebben keihard gewerkt. De pech kostte ons de nodige trainingstijd, waardoor we de auto niet optimaal afgesteld kregen. Door de startcrash in race 2, die ik gelukkig net kon ontwijken, had ik eigenlijk voor de echte wedstrijd al achterstand opgelopen. Maar ik heb mijn rondes kunnen maken. Ik heb nu na drie races al een top tien klassering en daar ben ik erg blij mee!.”

Op 28 – 30  september zal Femke uitkomen in het voorprogramma van alweer een topevenement: de A1Grand Prix op Circuitpark Zandvoort. Vorig jaar is dit evenement door meer dan 110.000 mensen bezocht! Dat belooft ook dit jaar een spektakel te worden.

Meer informatie over Femke Terpstra:  www.femketerpstra.nl
Foto’s: Gerrit Terpstra en Yvo Alexander.  
 
  

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5d9c5e
Onthoud mijn gegevens!