BRL Light nieuws: 'Marijn van Kalmthout wint sensationele race op Spa-Francorchamps'17 juni 2007 - Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) heeft op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps een zwaarbevochten overwinning behaald in de tweede race van de Benelux Racing League Light Series. In de eerste wedstrijd van de dag wist de vanaf pole position gestarte regerend kampioen in een spectaculair gereden laatste ronde nog twee plaatsen goed te maken en als derde de finishvlag te passeren. In alle vier de dit seizoen gereden BRL-races heeft Van Kalmthout nu het podium mogen beklimmen waarvan twee keer de hoogste trede.

In eerste instantie leek het niet het weekend van Marijn van Kalmthout te worden. In de vrije training kende de regerend kampioen de nodige technische problemen en werd hij vervolgens ook nog aangereden, met de nodige schade als gevolg. Ook de eerste kwalificatieronden verliepen nog niet naar wens, maar in een laatste ultieme ronde wist Van Kalmthout toch nog de pole position te veroveren.

Daarop volgde een enerverende eerste race. Bij de start behield de regerend kampioen zijn leidende positie. In de ronden daarna kwam de Hoofddorpse Ford-dealer als tweede, derde en zelfs als zesde door. Weer terug op de vijfde plaats profiteerde Van Kalmthout optimaal van een safetycar-situatie door niet alleen de aansluiting te hervinden maar in de laatste ronde ook nog twee plaatsen te winnen en daarmee als derde de finishvlag te passeren. Een nog verhitte Van Kalmthout: “Al in de eerste ronde moest ik door het gras om een spinnende BRL-V6 te ontwijken. Dat kostte me een plaats. In de volgende ronde overkwam me dat weer en kon Henry Zumbrink me vanuit de slipstream passeren. Een ronde later was het weer raak, kwam ik naast de baan terecht en lag ik zelfs zesde. Door al die uitstapjes voelde de auto ook niet meer optimaal aan. Na die safetycar kon ik eerst Gaby Uljee passeren en twee bochten voor de finish ook nog Niels Hartvelt uitremmen. Daarmee heb ik de schade toch nog redelijk beperkt kunnen houden.” 
 
De tweede race leverde van de eerste tot de laatste ronde een prachtig gevecht op, waarbij Van Kalmthout een hoofdrol voor zich opeiste. Het drietal Michel Schaap, Van Kalmthout en Henry Zumbrink ging ronde na ronde deur aan deur over het circuit waarbij regelmatig van positie werd gewisseld. In de laatste ronden kwam het tot een aanvaring toen de drie kemphanen met z’n drieën tegelijk op de Busstop Chicane afkwamen en niemand als eerste wilde remmen. Een touché was het onvermijdelijke gevolg. Marijn van Kalmthout kwam het beste uit deze situatie, hij pakte de leiding over van Michel Schaap met Henry Zumbrink in zijn kielzog. “Ik heb in twaalf jaar niet zo’n spannende race gehad. Het ging echt op het scherpst van de snede. Schaap blokte me steeds weer maar uiteindelijk lukte het toch, wat een race.” Van Kalmthout is nu in alle vier de dit seizoen verreden BRL Light-races op het podium geëindigd, waarvan twee keer als eerste, en hij staat tweede in de titelstrijd achter koploper Zumbrink.

De volgende twee races in de Benelux Racing League worden verreden op 12 augustus op het TT Circuit Assen tijdens de Rizla Racing Day.  

UITSLAG BENELUX RACING LEAGUE LIGHT SERIES:

Race 1:
1. Henry Zumbrink
2. Michel Schaap
3. Marijn van Kalmthout
4. Niels Hartvelt
5. Gaby Uljee
 
Race 2:
1. Marijn van Kalmthout
2. Henry Zumbrink
3. Gaby Uljee
4. Michel Schaap
5. Jochen Habets

Stand kampioenschap na vier races:
1. Henry Zumbrink 78 punten;
2. Marijn van Kalmthout 75;
3. Michel Schaap 61;
4. Niels Hartvelt 47;
5. Gaby Uljee 44.

Bron: Media Marijn van Kalmthout / Foto's: Media Marijn van Kalmthout & Raceflash.nl

                         

                             

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a89a40
Onthoud mijn gegevens!