BRL-Light nieuws: 'De eerste overwinning dit seizoen is binnen voor Gaby Uljee!'
4 september 2007 -  De Benelux Racing League racete dit weekend twee maal tijdens het drukbezochte Champcar evenement in Assen. Gaby scoorde tweemaal een podiumplaats en mocht daarvan eenmaal de hoogste trede beklimmen!

Op vrijdag werden de qualificaties verreden onder natte omstandigheden. Vanwege beslagen ruiten en een code rood situatie werden er door de meeste rijders maar een paar rondjes gereden. "Het was eigenlijk niet te doen", vertelde Gaby. "Mijn voorruit was zo beslagen dat ik niet eens meer zag of ik op de baan of ernaast reed. Dat moest ik proef ondervindelijk vaststellen. Na een paar keer ernaast gezetten te hebben, besloot ik de pitstraat op te zoeken, maar om deze te vinden was ik genoodzaakt mijn gordels los te maken en de ruit met mijn handschoenen schoon te vegen." Eenmaal in de pitstraat ontstond er een code rood situatie vanwege een ongeluk op de baan en uiteindelijk resteerde er nog maar zes minuten om een tijd op de klokken te zetten. Dit resulteerde in een vierde startpositie.

Zaterdag stond de eerste race van de Benelux Racing League op het programma en ook nu waren de weergoden niet positief gestemd. Vlak voor de start valt er een heftige bui, terwijl de rijders zich voorbereid hadden op een droge race. De start wordt uitgesteld om alle deelnemers de mogelijkheid te geven te wisselen naar regenbanden. Om deze ook de mogelijkheid te geven op temperatuur te komen werd het veld gestart na twee opwarmronden. Daar de startprocedure niet iedereen duidelijk was ontstond er een rommelige start waardoor Gaby meteen wat plaatsen verloor. Na een paar ronden wist zij zich weer naar de vierde positie te vechten. Maar doordat de BRL-lights in de regen sneller zijn als de V6-en ontstonden er felle gevechten. Niet om de podiumplaatsen in de Light, maar om de V6-en te passeren. Alle coureurs waren het er echter over eens dat hun Light-race werd bepaald door de V6’en. “Misschien is het een ideetje om de volgende keer in de regen de Lights voor de V6’en te laten starten”, opperde Gaby Uljee. “Het leek net of ik als allerlaatste was gestart want ik moest continu langzamere auto’s inhalen. Ik kreeg ronden lang in mijn oor geroepen dat ik de snelste van het veld was. Alleen in de laatste ronde werd ik opgehouden door een V6 en toen dook Hanssen nog onder mijn tijd door en ging hij er met dat puntje vandoor.” Door een technisch probleem van Michiel Schaap wist Gaby keurig de derde positie op te eisen. "Wij hadden in de qualificatie al opgemerkt dat de auto niet helemaal waterdicht is. Er komt water bij de bougies waardoor de auto op 3 cilinders gaat lopen. Onze technische mensen hadden hier maatregelen voor getroffen waardoor dit niet kon gebeuren. Blijkbaar was dat bij Michel niet het geval en dat bracht mij dus net op het podium!"

Uitslag race 1 BRL Light
1. Joey Hanssen, 11 ronden
2. Henry Zumbrink, op 0.686
3. Gaby Uljee, op 14.434
4. Michel Schaap, op 15.923
5. René Zwikker, op 16.067

Zondagochtend vroeg werd de tweede race verreden. Het publiek wat vroeg op de banken zat kreeg een spectakel voorgeschoteld! Meteen bij de start ontstond de chaos. Michel Schaap maakt een valse start. Nog voor het licht op groen was lag hij ruim aan de leiding van het veld. "Ik had radiocontact met de pits dus kreeg precies door wanneer het licht op groen was. Nog voordat ze me dat doorgegeven hadden reed Michel al aan de leiding en halverwege het V6-veld. Terwijl hij achter mij startte op een vierde positie". Vanwege de iets te enthousiaste start van de Lights, belandde de kopgroep van het veld wederom midden tussen het V6-veld. Gaby reed op dat moment op positie vier. Zij zag dat het tussen de eerste drie lights en de V6-en er behoorlijk grof aan toe ging. "Ik zag alle drie de Lights voor mij vechten met de V6-en en elkaar ook meerdere malen raken. Ik besloot aan te kijken hoe dat ging aflopen". Dit was een verstandige beslissing van Gaby, want op tweede positie raakte Joey Hansen een V6 en moest opgeven met een gebroken achteras. Even later kwam Michiel Schaap in aanraking met een V6-deelnemer en spinde. Gaby wist hem binnendoor te passeren. Met nog een minuut of tien op de klokken zag Gaby haar teamgenoot Henry na een touche met een V6 dichterbij komen. Zijn linkervoorwiel begon steeds meer te roken. Gaby zag haar kans en passeerde hem en nam daarmee de leiding over van de race en die stond zij niet meer af. Hiermee werd de eerste overwinning van het seizoen een feit!

Uitslag race 2 BRL Light
1. Gaby Uljee, 14 ronden
2. Michel Schaap, op 6.347
3. René Zwikker, op 10.220
4. Eric van den Munckhof, op 1 ronde
5. Lloyd Tjon, op 9.988

De monteurs van Gaby en het team hadden een uitstekend werk verricht! Het succes van de afgelopen twee weekenden resulteert in een tweede positie in het klassement.

Stand BRL Light
1. Henry Zumbrink, 183
2. Gaby Uljee, 127
3. Marijn van Kalmthout, 112
4. Michel Schaap, 102
5. Tom Koop, 77

Bron: Media Gaby Uljee

  

  


                             

                            
  


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a30211
Onthoud mijn gegevens!