BRL-Light Femke Terpstra: 'Veel geleerd tijdens enerverend weekend'Zandvoort, 28 - 30 september. Tijdens de Dutch A1 Grand Prix World Cup of Motorsport op Circuitpark Zandvoort, bezocht door  98.000 racefans, reed Femke Terpstra haar vierde wedstrijd in de BRL Light . Ditmaal opnieuw in het voorprogramma van een evenement van formaat.Crash

De voorspelde regen bleef op vrijdag uit. Daardoor kon de vrije training op een droge baan worden verreden. Voor Terpstra was dit haar eerste wedstrijd op Circuitpark Zandvoort, daarom was de doelstelling zoveel mogelijk ronden rijden. Tot het noodlot toesloeg en zij al grenzen verleggend met een remprobleem de grindbak van de AudiS-bocht in schoot en inclusief een bandenstapel weer op het circuit tot stilstand kwam. Femke bleef ongedeerd . Maar de auto niet, naast de oliekoelers was de ‘kreukelzone’ beschadigd. Maar slechts een uur later kon de auto gerepareerd voor de kwalificatie het circuit op! Team Fanzonely engineers Koen en Mike, chief-engineers André en Maarten: in één woord TOP!

Femke: “Het toont aan dat de BRL Light een sterke kooiconstructie heeft. Zonder problemen kon ik na mijn crash uitstappen. Tijdens de crash zag ik Donny Crevels in zijn V6 naderen, maar gelukkig kon hij op tijd stoppen!
Ik heb, op een enkele stijve nekspier na, niets overgehouden aan de crash.”

Race 1 –  Blij dat ik glij
De voorspelde regen van vrijdag, viel uiteindelijk op zaterdag. Het werd een ‘blij dat ik glij’-show.
Omdat dit haar eerste raceweekend op Zandvoort was moest Femke erg wennen aan de minimale grip in de regen. Uiteindelijk finishte Terpstra op de 13de positie.
Femke: “Op Assen had ik in de regen meer grip dan tijdens de wedstrijd in Zandvoort. Tijdens de race probeer je de grenzen te verleggen, maar vooral uitkomen AudiS en na Kumho was het listig.” 

Race 2 – stimulerend gevecht
De Benelux Racing League is altijd spectaculair, nu zelfs al voor de start van de wedstrijd! Bij het op komen van het rechte stuk reed Joey Hanssen achterop René Zwikker, waardoor deze hard de vangrail inging en vervolgens rondtolde.
Rijder ongedeerd, maar Terpstra moest in de ankers om de auto van Zwikker te ontwijken, daarbij verloor Femke enkele kostbare plaatsen. Toen de wedstrijd na de Safety Car weer van start ging raakte de snelle dame uit Berkel en Rodenrijs in gevecht met Leo Kemmer. Terpstra eindigde race twee op een 12de positie.

Femke: “Het was enerverend en leerzaam om met de ervaren Leo Kemmer in gevecht te zijn. Ik merkte dat ik op bepaalde stukken van de baan sneller was. Met de opgedane ervaring van dit weekend kan ik de volgende race alleen maar meer vooruitgang boeken!”De laatste wedstrijd van het seizoen zal worden verreden op 19 – 21 oktober tijdens de traditionele Finale Races ook op Circuitpark Zandvoort.

Meer informatie over Femke Terpstra:  www.femketerpstra.nl
Foto’s: Gerrit Terpstra en Yvo Alexander.


  
 
  

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6c8098
Onthoud mijn gegevens!