BRL - Eurotech nieuws: 'Wel snelheid, maar geen BRL- podium voor Eurotech Racing tijdens Champ Car GP op TT Circuit Assen'Assen, 2 september 2007 – Tijdens de Champ Car Grand Prix op het TT Circuit Assen streden de Eurotech-rijders in de kop van het veld mee maar zagen hun snelheid niet in podiumposities worden omgezet. In de eerste race reed Marc Goossens (België) zelfs even op kop maar eindigde op een vierde positie net voor zijn Eurotech-teamgenoot Jaap van Lagen (Ede). In de tweede race reed Van Lagen op een tweede positie maar werd geplaagd door technische problemen.Danny van Dongen (Zandvoort) reed een fantastische tweede race, passeerde als derde de finish maar kreeg na afloop een straf van 60 seconden omdat hij bij een inhaalactie zijn tegenstander had geraakt.

Naast vaste rijder Danny van Dongen één nieuw gezicht en één ‘oude’ bekende bij Eurotech Racing (Venlo-Blerick) tijdens de Champ Car GP in Assen. De gerenommeerde allrounder Jaap van Lagen verving de wegens verplichtingen in het buitenland verhinderde Jeroen Bleekemolen terwijl Eurotech-sterrijder van vorig jaar Marc Goossens was overgekomen uit Amerika om de BRL-V6 van Wim Noorman over het TT Circuit te sturen. In de natte kwalificatie deed debutant Van Lagen het met een vierde plaats meteen uitstekend terwijl de teamgenoten van vorig seizoen Goossens en Van Dongen gebroederlijk naar een zevende en achtste plaats trainden.

De eerste race over 25 minuten leverde een prachtig gevecht op waarbij Goossens in de kop meestreed. Bij de start schoof de Eurotech-rijder door naar de derde plaats en reed na enkele ronden zelfs even op kop. Ook in de resterende ronden streed Goossens om de podiumposities maar moest zich na een kleine aanraking van een concurrent tevreden stellen met de vierde positie. Ook Van Lagen reed een uitstekende race en wist op geringe afstand van zijn Eurotech-teamgenoot bij zijn eerste BRL-V6 race beslag te leggen op de vijfde positie. Van Dongen passeerde als negende de finish. De Zandvoorter reed weliswaar goede rondetijden maar het gat naar zijn voorgangers was in de eerste ronden zodanig groot geworden dat hij geen plaatsen meer kon goedmaken. Een tevreden Goossens: “In de eerste training was het nog even wennen maar het voelde al snel weer goed. Een mooie race met een leuke uitslag.”

Helaas was de tweede BRL-race voor Goossens snel over. Met een motorprobleem moest de nummer vier van race één al na de opwarmronde opgeven. Van Lagen en Van Dongen namen het vaandel echter over en leken allebei op weg naar een topklassering. Van Lagen rukte zelfs op naar een prachtige tweede positie en leek regelrecht op weg naar het podium toen kort voor het einde van de race de wielophanging het begaf en hij de prachtige klassering verloren zag gaan. Van Dongen deed daar echter niet voor onder. Vanaf de negende positie rukte de Zandvoorter op naar de vierde plaats. In de laatste ronde bracht een ultieme uitremactie de Eurotech-rijder zelfs op de derde plaats waardoor Van Dongen op het podium mocht plaatsnemen. Helaas had hij echter bij zijn actie zijn directe tegenstander geraakt waardoor Van Dongen door de wedstrijdleiding bestraft werd met 60 extra seconden en in de einduitslag als 15de werd opgenomen.

Van Dongen was tijdens de Champ Car GP ook nog actief in de Dutch Supercar Challenge. In de tweede wedstrijd kreeg de Zandvoorter zijn sportieve revanche. Onder natte omstandigheden reed Van Dongen zijn Eurotech Marcos vanaf een 44ste startplaats naar de overwinning.

De volgende wedstrijd in de Benelux Racing League wordt verreden op 29 en 30 september tijdens de A1 GP op Circuit Park Zandvoort. Vorig jaar was dit het hoogtepunt van het seizoen.

Benelux Racing League, Champ Car Grand Prix Assen, zondag 2 september 2007, TT Circuit Assen

Uitslag race 1 BRL-V6
1. Donny Crevels 11 ronden in 25:40,745, 2. Sandor van Es op 2,409 seconden,
3. Junior Strous op 2,801, 4. Marc Goossens op 3,037, 5. Jaap van Lagen op 5,351,  9. Danny van Dongen op 21,857.

Uitslag race 2 BRL-V6
1. Donald Molenaar 14 ronden, 2. Jacky van der Ende op 22,845 seconden,
3. Donny Crevels op 29,677, 4. Christiaan Frankenhout op 30.035, 5. Dick Freebird op 30.622, 15. Danny van Dongen op 1:28.115
Uitgevallen: Jaap van Lagen en Marc Goossens.

Stand BRL-V6 na tien races:
1. Van Es 173; 2. Molenaar 144; 3. Crevels 138; 4. Van der Ende 131;  5. Van der Pol 90; 6. Schryvers 73; 7. Van Dongen 66; 8. Frankenhout 54;
9. Bouwhuis 52; 10. Freebird 46.

Bron: Media Eurotech
Foto's: Marcel Bol Raceflash.nl


  

  

  

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
abf99f
Onthoud mijn gegevens!