BRL 'Eurotech' nieuws: 'Veel actie voor Eurotech Racing op TT Circuit Assen'Assen, 12 augustus 2007 – Een druk programma voor Eurotech Racing bij de met 51.000 toeschouwers weer druk bezochte Rizla Racing Day op TT Circuit Assen. Het team uit Venlo-Blerick kwam in actie in de Benelux Racing League en de Dutch Supercar Challenge. In de BRL reed Danny van Dongen (Zandvoort) in race twee naar een zwaarbevochten vijfde positie.  Inhaalraces van Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) werden niet met topklasseringen beloond. In de DSC leverden beide races voor Van Dongen/Noorman een vijfde positie op.

In de eerste race van de Benelux Racing League leek het Eurotech-duo Bleekemolen en Van Dongen op weg naar topklasseringen toen zij allebei even van de baan raakten en terugvielen naar een vierde respectievelijk achtste positie. Juist op dat moment kwam de safetycar de baan in waardoor positieverbeteringen er ook niet meer inzaten. Na afloop werd Bleekemolen voor een aanraking met Nelson van der Pol ook nog eens bestraft met 60 seconden, viel daarmee weg uit de top van het klassement en moest in race twee van de laatste positie vertrekken.

Bleekemolen gaf zich echter niet zomaar gewonnen en reed in de tweede race in vier ronden naar de vijfde positie. Een klein uitstapje veroorzaakte echter een gebroken wielophanging waardoor hij zich genoodzaakt zag zijn race te staken. Van Dongen beleefde een enerverende race en met diverse fraaie inhaalacties wist de Eurotech-rijder op te rukken naar de vijfde positie. Een bezwete Van Dongen. “Wat een race. Het was echt boenderen. Met laat remmen kon ik inhalen en bijblijven. De vierde plaats bleef echter onbereikbaar.” Wim Noorman eindigde de eerste race als 19de en de tweede race als 16de. De teameigenaar over het Assen-weekend: “We hebben dit weekend technisch gezien wel het één en ander gevonden maar als we meer zouden mogen testen zouden we sneller grote stappen maken.”
Door verplichtingen in andere raceklassen zal Bleekemolen bij de volgende twee BRL-evenementen zijn plaats afstaan aan Arie Luyendijk jr., de zoon van de vermaarde Indy 500-winnaar.

In het grote veld van de Dutch Supercar Challenge legde de equipe Noorman/Van Dongen in beide races over één uur beslag op de vijfde positie in de snelste en zwaarste GT-divisie.   

Uitslag race 1: 1. Sandor van Es, 12 ronden; 2. Donny Crevels, op 0.898;
3. Jacky van der Ende, op 1.226; 4. Donald Molenaar, op 1.956; 7. Danny van Dongen, op 3.370; 19. Wim Noorman, op 13.463; 20. Jeroen Bleekemolen, op 1:01.636.   

Uitslag race 2: 1. Sandor van Es, 15 ronden; 2. Donny Crevels, op 6.294; 3. Jacky van der Ende, op 7.678; 4. Donald Molenaar, op 19.889; 5. Danny van Dongen, op 23.688; 16. Wim Noorman, op 1 ronde; uitgevallen Jeroen Bleekemolen.

Stand BRL-V6 na zes races: 1. Van Es 120; 2. Crevels 87; 3. Van der Ende 82; 4. Molenaar 72; 7. Van Dongen 45; 10. Bleekemolen 31; 22. Noorman 6.
Bron: Media Eurotech Racing

  

  

  

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
de9c8f
Onthoud mijn gegevens!