ALLARD KALFF VINDT AANSLUITING MET KOP VAN BRL-V6 VELDHet heeft voor hemzelf allemaal veel te lang geduurd, maar in de tweede BRL-V6 race op het Belgische Zolder heeft Allard Kalff zich als vijfde geklasseerd. Tijdens deze –deels achter de Safety Car verreden- race, startte de Zandvoorter vanaf een veertiende plaats, maar wist zich vervolgens goed op te werken. De eerste race van het weekend eindigde nog teleurstellend. Door een lekke band zat er niet meer in dan een veertiende plaats.

Voor Allard Kalff is er nu een BRL-raceweekend rust.  Maar tijdens de Finaleraces op Zandvoort hoopt hij zich nog sterker te manifesteren, dan nu tijdens het Truck-weekend in België.

Voor Allard begon het raceweekend op vrijdag. “Eigenlijk ging dat lekker. De auto voelde goed aan en er waren eigenlijk geen problemen. Zolder is een baan die mij goed ligt en zeker in zijn huidige vorm vind ik het een baan met uitdagingen. Dan is het ook leuk wanneer je auto goed loopt en je met het vermogen van de zescilinder ook iets kunt doen. Op zaterdag werd er eerst getraind voor de startposities. Ik merkte al snel dat de bak niet optimaal schakelde en moest daardoor genoegen nemen met een twaalfde tijd. Ja, zeker wat tegenvallend, maar meer zat er gewoon niet in. Nadat het team dit probleem had opgelost volgde de eerste race. Deze werd op zaterdag verreden en verliep voor mij aanvankelijk heel goed. Tot het moment dat ik te kampen kreeg met een lekke band. Het lijkt wel of mij dat iedere keer moet overkomen. Natuurlijk ook dat hoort bij het racen, maar wanneer het je al eerder is overkomen, word je er niet vrolijker van”, aldus Kalff.

In de tweede race ging het hem stukken beter af. “De start was goed en ik kon mijn veertiende startplek al snel verruilen voor een positie binnen de Top 10. Lastig was alleen dat wij samen reden met een Belgische roadster-klasse. Die auto’s waren een flink stuk langzamer dan de BRL’s V6 en Light. Daardoor ontstonden er ook botsingen die uiteindelijk de Safety Car in de baan brachten. Jammer, want ik ging op dat moment lekker. Uiteindelijk hebben we volgens mij ongeveer de helft van de racetijd achter de Safety Car gereden en desondanks is het mij gelukt op te klimmen tot een vijfde plaats. Eindelijk! Zou ik willen zeggen, want naar mijn idee is dit ook een plaats waar ik thuishoor. Alleen door domme pech is het tot nu niet echt gelukt. En hoewel ik nu de smaak goed te pakken heb, zal ik de volgende race moeten missen. Die wordt verreden tijdens het A1-Grand Prix weekend op Zandvoort, maar dan ben ik zelf te druk met de televisiewerkzaamheden. Iemand anders zal dan de auto besturen. Maar tijdens de Finaleraces  ben ik er zeker weer bij en wil dan toch gaan voor een podiumplaats. We zitten er nu namelijk heel dicht bij”, besluit Kalff zijn verhaal vol optimisme.  

Allard Kalff wordt dit jaar gesteund door:
- Otto Uitzendkracht,
- Flextronics,
- Pro Flex,
- De Heeg.nl en
- State of Art.

Uitslagen race 1 tijdens Truck Grand Prix Zolder:
1.Sandor van Es; 2. Donald Molenaar op 2.205; 3. Marc Goossens op 11.996; 4. Jacky van der Ende op 15.283; 5. Jeroen Reijntjens op 17.437 en 14. Allard Kalff  55.134.
Uitslagen race 2:
1.Sandor van Es; 2. Jacky van der Ende op 1.137; 3. Marc Gossens op 1.28; 4. Nelson van der Pol op 2.696 en 5. Allard Kalff op 5.313.
 
Zolder-Zandvoort 10 september 2006

Foto: Chris Schotanus.

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f70a3e
Onthoud mijn gegevens!