Allard Kalff blijft hopen op een weekend zonder pech

Assen, 13 augustus 2006 – Vol goede moed trok Allard Kalff naar het TT Circuit in Assen om daar tijdens de druk bezochte Rizla Racing Days deel te nemen aan de negende en tiende race van de Ford Nederland Elf Benelux Racing League, beter bekend als de BRL-V6. Na een beloftevolle training, waarin hij beslag legde op de achtste startplek, volgde op zaterdagmiddag de eerste race. Daarin viel voor de Zandvoorter al in de beginfase het doek na een koppelingsprobleem.

De tweede race op zondag (46.000 toeschouwers) reed hij aanvankelijk binnen de Top 10, maar viel door een technisch defect in de slotronde terug naar een twaalfde plaats.  

Direct nadat hij op Schiphol was geland reed Kalff naar Assen. “Ik kon daar direct instappen en alles voelde super aan. Het ging lekker en uiteindelijk eindigde ik die sessie met een achtste startplaats. Een mooi uitgangspunt voor een sterke race. Bij de start zat ik er ook goed bij, alhoewel sommige mensen al voor de startstreep met inhalen waren begonnen. Dat is officieel niet toegestaan, maar ik heb het er maar bij gelaten. In de eerste twee ronden kon ik de strijd prima aangaan en juist toen ik verder naar voren wilde rijden, begaf de koppeling het. Op dat moment gaat er van alles door je heen. Vorig jaar boekte deze auto met Jeroen Bleekemolen succes na succes en nu wil het maar niet meezitten. Het team heeft voor de zondag alles weer tip-top in orde gemaakt en met een beetje geluk moest het dus een keer gaan lukken. Nadeel van mijn slechte klassering op zaterdag was wel dat ik weer te ver naar achteren op de startgrid stond. Maar het ging hartstikke goed. De auto was super, stuurde goed, lag goed, remde goed, kortom ik kon echt racen en per ronde plaatsen goed maken. Halverwege de race kwam de Safety Car in de baan, omdat er meerdere auto´s naast de baan stonden. Dat duurde langer dan verwacht en daarmee kwam er een voorlopig eind aan mijn opmars. Direct na de herstart van de race kon ik de draad weer oppakken en na Roy Monden, had ik ook Barry Maesen en even later ook Sebastiaan Visser en Christiaan Frankenhout te pakken.Een top 10 klassering was daarmee een feit en ik had het prima naar mijn zin. Tot bij de voorlaatste passage van start/finish er steeds meer rook in de auto optrok. Op de meters zag ik dat ik voldoende oliedruk had, dus besloot maar door te rijden. Maar spijtig genoeg verloor daardoor wel weer enkele plaatsen die ik kort daarvoor gewonnen had. Dat is op zijn zachtst gezegd heel vervelend, want nu had ik een goede auto en zicht op een hoge klassering maar ging die in de slotfase weer verloren. Uiteindelijk eindigde ik als twaalfde op minder dan 21 seconden achter winnaar Sandor van Es. De verschillen worden kleiner, maar ik ben pas tevreden wanneer ik in de Top 5 sta. Dat moet toch een keer gaan lukken. Ik zet in op de komende race”, aldus Allard Kalff na afloop. 

Voor Allard breken nu overigens drukke tijden aan. Tijdens het DTM-weekend komt hij uit in de Volkswagen Polo Cup, in het weekend (9 en 10 september) erna staat het volgende BRL-raceweekend tijdens de Truck Grand Prix op Zolder geprogrammeerd en zaterdag 16 september maakt hij zijn Motor Enduro debuut als hij samen met Thomas De Bois een equipe vormt tijdens ‘De 3 uren van Den Dungen’

Allard Kalff wordt dit jaar gesteund door: Otto Uitzendkracht, Flextronics, Pro Flex, De Heeg.nl en State of Art.

Uitslag 1e race BRL V6 tijdens Rizla Racing Days Assen:
1.Sandor van Es 15 ronden in 27.32.905; 2. Jeroen Reijntjens op 3.735; 3. Donny Crevels op 15.290; 4. Danny van Dongen op 15.910; 5. Francesco Pastorelli op 24.585 en 6. Daniel Schryvers op 34.323. 

Uitslag 2e race BRL V6 tijdens Rizla Racing Days Assen:
1.Sandor van Es 12 ronden in 27.09.033; 2. Donny Crevels op 2.797; 3. Jeroen Reijntjens op 4.618; 4. Francesco Pastorelli op 9.940; 5. Jacky van der Ende op 10.084 en 12. Allard Kalff op 20.004.


                             www.brl-v6.com


                 www.eric-expeirence.com/brl-v6

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
67b640
Onthoud mijn gegevens!