Zomeravondcompetitie - Stichting DNRT nieuws: 'DE GINETTA KOMT !!!'Een van de meest succesvolle Engelse sportwagens komt naar Nederland. Niet om op straat te rijden maar op circuits te racen.

De Ginetta G20 is een heel lekker ding. Hij ziet er echt goed uit,is licht heeft goed vermogen, achterwielaandrijving, een close ratio versnellingsbak en een sper cardan.

De Ginetta G20 is een auto geschikt voor mensen die een serieuze cursus hebben gedaan of willen gaan doen en willen gaan racen. Een Ginetta kan je jarenlang plezier geven. Wil je verder in de sportscar richting dan is het de ideale voorbereiding voor b.v. een Saker.

Autosport administratie
Richt met een paar vrienden een stichting op, dat kan administratief wezenlijke voordelen hebben (vraag informatie). Het leven gaat er ineens weer heel anders uit zien dan tot nu toe. Racen is leuk om naar te kijken en fantastich om te doen. Natuurlijk is racen niet voor iedereen en het is ook niet gratis. Maar als je het op de goede manier doet zijn de kosten te overzien. Als je het niet zeker weet moet je het zeker niet doen. Maar als je het wel weet is dit een prima kans.

De Serie
De Ginetta gaat rijden in de Colin Chapman Series van de stichting DNRT. Deze raceserie gaat in april 2008 van start. In de serie rijden ook Caterhams, Westfields, en andere Super 7 achtige auto’s, maar ieder binnen een eigen klasse.
Er worden 5 circuits aan gedaan. Zandvoort, Assen, Zolder, Oschersleben en Spa (Spa alleen training). Zonder uitzondering prachtige circuits waar de Ginetta zich erg thuis voelt (nu de baas nog).

Racedagen
Er komt een serie van 7 wedstrijden
Een racedag omvat standaard een vrije training, een kwalifikatie training, en twee races van ca 10 ronden. Het programma is doorgaans op een dag en in enkele gevallen twee dagen. Zowel weekend- als door de weekse dagen. Heel veel deelnemers zijn ondernemers. Zij willen racen en iedere dag is moeilijk vrij te maken. Het racen op een dag is belangrijker dan de dag van de week. Er zijn plannen om een aantal races samen met de Ginetta racers uit de buurlanden te rijden. Daaronder deelnemers uit Zweden, Engeland (veel), Spanje, Belgie en Portugal. Op termijn zijn er ook plannen voor een Europees Ginetta evenement.
Naast de training en wedstrijddagen is er ook de mogelijkheid om aan sponsor- en schoonmoederdagen deel te nemen. Neem je vrienden, kennissen en familie mee voor een paar rondjes Zandvoort. Een belevenis voor hen om mee te maken. Het kan nauwelijks beter dan in een open Ginetta. En het is goed voor de relatie met je schoonmoeder.

Kopen of leasen
De prijs van de auto zal rond de € 22.000 liggen (ex btw).
Het is ook mogelijk een raceauto te leasen. (Prisma Lease, Baarn), (t.leijten@prismacarlease.nl) De aanbetaling is ¼ en daarna 36 termijnen met een scherpe calculatie en een overnameprijs van 3300.

Specificatie Ginetta G20-2008
Space frame speciaal gebouwd voor racegebruik, met aluminium beplating en kunststof  carrosserie, met KNAF/FIA goedgekeurde rolkooi constructie.
1800cc verzegelde Zetec motor.
Verzegeld motormanagement.
Close Ratio versnellingsbak, Quaife sperdifferentieel.
Goedgekeurde kuipstoel en full harness riemen (6 punts)
Toyo 888 banden. (Omdat daarmee de auto maximaal goed presteert, de banden lang mee gaan en hun goede grip behouden tot zij echt versleten zijn. (We zijn ook een beetje Toyo gek). Reparaties zijn eenvoudig en goedkoop. Er is weinig onderhoud nodig.
Rondetijden zullen op Zandvoort tussen  de 1.59.999 en de 1.62.999 liggen. Dus onder de 2 minuten.

Voor wie is deze klasse?
De Ginetta klasse is speciaal voor mensen zonder- of met weinig race-ervaring. Een ideale auto om veel ervaring op te doen en daarna al of niet “door” te gaan. De auto zal mogelijk ook een aantal meer ervaren racers aantrekken. Dat is ook goed.
Racen in de Ginetta is goed mogelijk na een driedaagse cursus van de Rensportschool Zandvoort. Talent is onbelangrijk onder de F3, iedereen die dat wil kan goed leren racen. Het gaat om het plezier en dat is zowel op de cursus als gedurende het seizoen heel erg groot.
Na de cursus en een jaartje Ginetta kan probleemloos doorgestoomd worden naar b.v. een grotere sportscar als de Saker.

Kennismaking
De demo Ginetta is inmiddels binnen gekomen. Er is reeds een test uitgevoerd met Tim Coronel voor zijn programma “Auto Experience”. Dat wordt uitgezonden op zaterdag 1 dec om 19.00 uur op RTL 7. (Herhaling zaterdag 8 dec. Om 16.30 op RTL 5. Vanaf 1 december ook te bekijken op www.fan.tv/auto.
Op 4 december gaan we de auto laten zien op Zandvoort. Heb je interesse, meld je dan wel even aan svp: (huub.vermeulen@rsz.nl).

Bron: Stichting DNRT, Huub Vermeulen.    


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
09ef62
Onthoud mijn gegevens!