Zomeravondcompetitie (DNRT) nieuws: 'Het was even pauze, maar op WOENSDAG 30 JULI branden we weer los in ZOLDER. Het wordt weer een 4 uurrace met 4 stints.'Op de laatste wedstrijd (SRW) hebben we heel veel zeer positieve reactie’s gehad. Er zijn veel gasten en genodigden geweest en die waren uiterst enthousiast. Ze hebben veel gezien en vonden het prachtig om overal te kunnen rondkijken. De logistiek klopte helemaal en mensen kwamen bijna tijd te kort om de races te zien. Sommigen hadden nauwelijks tijd om te eten omdat ze niets wilden missen. Er waren ook enkele kritische reacties. Die blijven bij ons altijd wat langer hangen.Zo vond iemand dat Seats en Dacia’s niet in het veld thuis horen omdat zij daar last van hebben. Dat ze ook niet gaan wachten tot ze er op een goede manier langs kunnen en dat daar al die deuken in de Seats en Dacia’s vandaan komen. Zo weten wij er ook nog een paar. De baan is ook niet goed en de organisatie moet ook van alles mee. Of zou het zo kunnen zijn dat het echte probleem bij zo iemand zelf zit.Op zich is daar mee te leven zolang je het maar goed kan onderdrukken. Doordat de SRW races één uurraces waren werd de haast nog eens extra aangewakkerd en brak het beest in de mens los. We kennen elkaar inmiddels goed genoeg. Wij hoeven niet uit te leggen  hoe we er over denken. We willen vragen dat iedereen die dit op voelt komen zo snel mogelijk zijn wissel gaat maken. Of zich vooraf bij de wedstrijdleider meldt. Dan kunnen we er met een kop koffie rustig over praten en is er nog geen kwaad geschied. Dan kan je daarna gewoon weer meedoen. De Golfs rijden omdat er een Seat klasse was waar in meegereden kon worden. Inmiddels zijn er veel Golfs en weinig Seats en Dacia’s. Het probleem is dus ook niet heel groot. Maar respect is een vereiste.

De Collewijn afsleeptruck heeft  tijdens het SRW fantastisch  onnutte voertuigen wegsleept. Binnen een minuut bewegen ze naar onbekende bestemming. Zo’n auto is ook bijzonder geschikt om gestrandde of gecrashte auto’s snel van de baan te kunnen slepen.

Voor deze race willen we aan alle rijders vragen om het bijzonder reglement door te lezen. Daar staan nuttige dingen in die de wedstrijd betreffen.  Iedere race zijn er een aantal rijders die “ vergeten” om hun licentie te tonen en te komen tekenen. Dat is niet acceptabel. Je krijgt nu een polsbandje  als je getekend hebt, dit zal aan het einde van de pitstraat worden gecontroleerd.Je mag als rijder wel later komen, maar je moet je melden en tekenen VOORDAT je gaat rijden. Vergeet ook de Rijder briefing niet. Net als in het bijzonder reglement wordt daar de laatste belangrijke, aanvullende informatie verstrekt.  Van een aantal teams krijgen we ook nog het registratieformulier.

Deze race hebben we een gastenklasse. De Collin Chapman Serie, met de klassen Caterhams, Westfields en de CCS-Vrije klasse. Goede gelegenheid om eens met de teams kennis te maken. Niet omdat het ergens goed voor is maar omdat dat voor beiden leuk is. Nodig ze dan vooral ook uit om bij de Golfs, Seats en Dacis te komen kijken.

We hopen op mooi weer maar Zolder is ook met een enkel buitje uiterst spannend. Heel langzaam gaan we ons ook voorbereiden op de 24 uur van Oschersleben. Dat is natuurlijk de wedstrijd van het jaar en het wordt ook het TV evenement (www.Fan.tv).  Kijk vooral ook op de website naar de 5 eerdere uitzendingen. De reacties zijn ook hier erg positief.

We gaan er wat moois van maken. Wel komen. Zo nodig vakantie afzeggen.TIJDSCHEMA DINSDAG 30 JULI 2008 CIRCUIT VAN ZOLDER

    
INSCHRIJVEN EN KEUREN  VANAF 07.00 UUR IN PITBOX  5-6       


ABSOLUTE MOTORSTILTE TOT 9.00 UUR
 
09.05 UUR  -  10.10 UUR VRIJE TRAINING  ENDURANCE
10.15 UUR  -  10.35 UUR VRIJE TRAING  CCS
10.40 UUR  -  11.20 UUR TIJD TRAINING  ENDURANCE
11.25 UUR  -  11.55 UUR TIJD TRAINING  CCS
PAUZE MET MOTORSTILTE
12.15 UUR       RIJDERBRIEFING  IN DE OTOBAR
13.05 UUR 1E RACE   CCS   10   RONDEN
13.30 UUR OPSTELLEN  ENDURANCE
13.40 UUR    START  RACE  MET 3 RIJDERWISSELS EN
         4 STINTS  
17.40 UUR FINISH
17.40 UUR 2E RACE  CCS 10 RONDEN
UITERLIJK TOT 18.00 UUR 

NA AFLOOP PRIJSUITREIKING IN DE OTOBAR

Bron: Stchting DNRT  

     
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8ade56
Onthoud mijn gegevens!