Verschuur en Vos kampioenen in stijlHet kampioenschap in de Dunlop SportMaxx Clio Cup is voortijdig beslist. Tijdens de jaarlijkse Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort wist Mike Verschuur beide wedstrijden op zijn naam te schrijven. Zijn grootste concurrent Bertus Sanders kende daarentegen een rampweekend en scoorde slechts twee schamele puntjes. Genoeg voor Verschuur om zich nu al tot kampioen te mogen laten kronen. Teamgenoot Vos werd kampioen in de Junior Cup.

Race 1
Mike Verschuur mocht vanaf pole position de eerste manche aanvangen en verzilverde die prima uitgangspositie door de kopstart te pakken. Lang duurde de wedstrijd niet, want Wim Beelen legde een gigantisch oliespoor neer op het circuit, nadat hij de voorzijde van zijn auto beschadigd had in de Hugenholtzbocht. In plaats van de gehavende Clio aan de kant te zetten, besloot Beelen door te tuffen. Niet zo’n fraaie actie van de inwoner van Hierden, want het circuit werd hierdoor spekglad. Zo glad dat de wedstrijdleiding besliste om de race middels code rood te staken, zodat de marshalls de baan konden opruimen.

Bij de herstart was het andermaal Verschuur die de kopstart pakte. En Verschuur kreeg ook meteen wat lucht, want teamgenoot Buijs was zo ‘vriendelijk’ om Verschuur’s voornaamste concurrent Sanders een fikse dreun te verkopen. Sanders leek hierdoor zelfs de race te moeten staken, maar na een bezoek aan de pitsbox kon de Emmenaar de race wel vervolgen, zij het op grote afstand. Zijn poging om de snelste raceronde te rijden (wat hem pole position voor race 2 opleverde), slaagde.

Blijkbaar was het de heren niet duidelijk dat er twee wedstrijden op één dag werden verreden, want er werd behoorlijke schade gereden. Zo ook door Tim van Gog, die in de slotfase nog dwars op het asfalt kwam te reden. Reden voor de wedstrijdleiding om voor de tweede maal code rood te geven.

Hoevert Vos was de eerste rijder in de Junior Cup (5e algemeen) en dit was voldoende voor het kampioenschap. “Niet te geloven he… een veertiger die de Junior Cup wint”, aldus de dolblije coureur van Equipe Verschuur.
Tim Buijs werd na afloop uit de uitslag gehaald wegens het voorval met Bertus Sanders.

Race 2
Helaas werd de tweede wedstrijd een kopie van de eerste race qua schaderijden. Het begon al in de snelle Slotemakerbocht, waar Tim Buijs na een fikse schuiver zijn feloranje gekleurde op het dak legde. De wedstrijdleiding zette meteen weer de safety car in, maar dit bleek nog niet genoeg om de coureurs te temmen. In de Luyendijkbocht crashte Richard Warmerdam hard in de vangrails. Hoe de Amsterdammer dit voor elkaar kreeg is onduidelijk, want de baanposten gaven gezwaaide gele vlaggen, plus het SC-bord ten teken dat de safety car het veld zou opvangen.
Gelukkig mankeerden de rijders niks, maar er kunnen natuurlijk vraagtekens bij de rijstijl geplaatst worden.

Het veld werd na enkele ronden interventie weer losgelaten en het was Bertus Sanders die slim de kop behield. Achter hem ontstond er echter een Equipe Verschuur-treintje, aangevoerd door Mike Verschuur, Paul Vahstal en Hoevert Vos. Iedere ronde liep dit trio in, maar Sanders wist zijn antracietkleurige Clio erg breed te maken en leek het te gaan redden tot de vlag. Maar helaas zoals al zo vaak liet de techniek hem in de steek, want met nog één ronde te gaan moest Sanders aan het eind van het rechte eind zijn auto stilzetten, terwijl de vlammen aan de onderzijde van de auto vandaan kwamen.

Verschuur was er natuurlijk als de kippen bij om te profiteren en boekte zo een dubbelslag tijdens de Trophy of the Dunes. De jonge Nijmegenaar werd daarmee kampioen in stijl en kreeg een flink applaus van zijn fans. Zijn teamgenoten Vahstal en Vos maakten het Equipe Verschuur-feestje compleet. Dit trio bezette het complete podium.

Tijdens de Finaleraces op 28 en 29 oktober komt de Dunlop SportMaxx Clio Cup voor de laatste maal in actie. Voor 2007 staan races met het nieuwe model Renault Clio op het programma.
 
Uitslag Dunlop SportMaxx Clio Cup, race 1:
1. Mike Verschuur
2. Paul Vahstal
3. Pim van Riet
4. Marco Bikkers
5. Hoevert Vos
6. Benno van Ree
7. Richard Warmerdam
8. Frank Wilschut
9. Hans Dekker
10. Martin van den Brink
11. Martin de Kleijn
12. Tim van Gog
13. Bob Pront
14. Marcel van Leen
15. Gaston Starreveld
16. Nick Bleekemolen
17. Cees van Oord
18. Sylvester van Heijningen

Snelste raceronde: Bertus Sanders – 1:58.837


Uitslag Dunlop SportMaxx Clio Cup, race 2:
1. Mike Verschuur
2. Paul Vahstal
3. Hoevert Vos
4. Pim van Riet
5. Martin van den Brink
6. Marco Bikkers
7. Frank Wilschut
8. Martin de Kleijn
9. Hans Dekker
10. Marcel van Leen
11. Nick Bleekemolen
12. Wilko Becker
13. Bob Pront
14. Sylvester van Heijningen
15. Gaston Starreveld
16. Cees van Oord

Snelste raceronde: Mike Verschuur – 1:58.452
                          www.circuit-zandvoort.nl


               www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
57a0fe
Onthoud mijn gegevens!