TDC nieuws: 'Coronel Ladies in de strijd voor de Toerwagen Diesel Cup'Paulien Zwart en Gaby Uljee strijden dit jaar samen onder de vlag van het Coronel Racing Team in de Toerwagen Diesel Cup. Zij zullen aan de start verschijnen in een door Jan de Jong ingezette BMW 120D.

A.s. weekend start het Nederlands Autosport seizoen tijdens de Paasraces
op het Circuit Park Zandvoort. De Toerwagen Diesel Cup is een nieuwe klasse op het programma. Kenmerkend aan deze klasse is de aanwezigheid van verschillende merken met diesel als gemeenschappelijke brandstof.

Hier zullen oa. de BMW 120d, VW Golf TDi, Seat Ibiza Cupra en de Alfa 147 het tegen elkaar opnemen. Naar verwachting zal er later in het seizoen nog een vijfde merk worden toegevoegd.
De race-weekenden bestaan uit twee lange-afstands races waarin Paulien en Gaby elkaar zullen afwisselen. Race 1 een 2-uurs race en race 2 40 minuten.

De BMW 120D, waarmee Coronel Ladies Racing rijdt, is de enige achterwiel-aangedreven auto in de Toerwagen Diesel Cup. De opvallende roze auto zal uitkomen onder de vlag Coronel Ladies Racing en technisch gesteund worden door Davytech.

Coronel Racing is dit jaar in drie klasses vertegenwoordigd. Naast Coronel Ladies Racing bestaat het team ook nog uit:
- Coronel McGregor Racing:
Dit team geldt als één van de sterkste teams binnen de BWM 130i Cup. Rijders Tim Coronel en Bas Schothorst hebben in de, door Jan de Jong ingezette auto’s, vorig jaar net niet de titel kunnen binnenslepen. Dit seizoen zullen zij er alles aan doen om dit als nog te realiseren.
- Coronel Junior Racing:
Het Coronel-Junior Racing Team is een nieuw team in de Suzuki Swift Cup. Coronel Racing zal de jonge talenten Jeroen Slaghekke en Pieter Schothorst het komend seizoen begeleiden bij hun eerste stappen in de autoport. Zowel Jeroen als Pieter hebben hun sporen verdiend in de kartsport en zullen het dit seizoen op het asfalt van Zandvoort moeten laten zien.

Circuitpark Zandvoort zal het strijdtoneel voor deze eerste race op 2e paasdag zijn. Bepaald geen onbekend terrein voor beide dames, want Gaby behaalde hier vorig jaar nog een klinkende overwinning tijdens de Finale races en werd daarmee tweede in de eindstand van het BRL-Light kampioenschap. Paulien deed afgelopen seizoen ruim ervaring op met dit soort Endurance races in het Winterkampioenschap en de Seat Cupra Cup. In het afgelopen Winterkampioenschap stond zij als tweede op het eindpodium!

Paulien: “Ik heb afgelopen seizoen ook Endurance races gereden en weet daardoor hoe belangrijk het is om samen een goed team te vormen. Gaby en ik hebben al getest met de auto en onze rondetijden zijn heel constant en nagenoeg gelijk. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we voor het ere-metaal gaan strijden!”

Gaby: “Het viel dit jaar gewoon super in elkaar, Tim wilde zijn team uitbreiden. De BMW 120D past daar goed bij. Paulien en ik waren allebei op zoek naar een nieuwe uitdaging en zodoende ontstonden de plannen. We hebben een aantal hele leuke relaties bij elkaar weten te brengen en ik weet zeker dat we daar hele leuke dingen mee gaan doen!”

Het indrukwekkende startveld van de Toerwagen Diesel Cup zal dit weekend, tweede Paasdag van start gaan. Na dit evenement zijn er nog 6 evenementen waar zij in actie komen met steeds 2 wedstrijden per weekend.

  

Kalender
Kinzo Paasraces  24 maart  Circuit Park Zandvoort  
Pinksterraces 12 mei  Circuit Park Zandvoort    
Jubileumraces 1 juni Circuit Park Zandvoort 
Dutch Power Pack 6 juli TT Circuit Assen  
Dutch Power Pack 10 augustus Circuit Zolder  
Trophy of the Dunes 7 september  Circuit Park Zandvoort 
Finale Races 26 oktober Circuit Park Zandvoort

Bron: Media Gaby Uljee


    


   
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a30211
Onthoud mijn gegevens!