SEAT CUPRA CUP NIEUWS: 'MORIEN / DUIVENVOORDE WINT SEAT CUPRA CUP 2007'ZANDVOORT, 21 OKTOBER 2007 – Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde hebben de titel in de SEAT Cupra Cup 2007 in de wacht gesleept. Het duo werd afgelopen weekend tijdens de 2-uursrace als tweede afgevlagd en eindigde daarmee riant op de eerste plaats in het kampioenschap.De winst in de 2-uursrace tijdens de Formido Finale Races op Circuit Park Zandvoort ging naar equipe Sandra van der Sloot / Sheila Verschuur. De laatste podiumplaats werd in beslag genomen door equipe Engel / De Groot. Vanmiddag won Morien / Duivenvoorde de laatste manche van de SEAT Cupra Cup. In een spannende race wisten ze Van der Sloot / Verschuur nipt voor te blijven. Equipe Smeijsters / Frankenhout mocht de laatste champagnefles ontkurken.

De Formido Finale Races vormden niet alleen de laatste races van het seizoen, maar zal ook de SEAT Cupra Cup na vier succesvolle jaren ophouden te bestaan. Morien en Duivenvoorde eindigden na veertien races met 214 punten op de eerste plaats. Met 33 punten achterstand is Van der Sloot / Verschuur als tweede gefinisht. Het duo Engel / De Groot werd derde met 138 kampioenschappunten. 

KWALIFICATIE:

De strijd om de eerste plaats ging zaterdagmorgen tussen Morien / Duivenvoorde, Engel / De Groot en Smeijsters / Frankenhout. Equipe Engel / De Groot trok na twintig minuten verrassend aan het langste eind. Het duo van Match Racing 3 eiste met een tijd van 2;06.678 de poleposition voor zich op. Morien / Duivenvoorde werd tweede, gevolgd door Smeijsters / Frankenhout. Van der Sloot / Verschuur en Rosier / Ward werden respectievelijk als vierde en vijfde afgevlagd.

RACE 01: WINST VOOR VAN DER SLOOT / VERSCHUUR, EQUIPE MORIEN / DUIVENVOORDE PAKKEN TITEL IN 2-UURSRACE

Toen de startlichten werden gedoofd kwam het complete veld goed weg. Christiaan Frankenhout nam al snel de leiding gevolgd door Quint Engel, Morien en Van der Sloot. Halverwege de 55 ronden tellende race begon de meeste teams met hun reguliere pitstop. Geert Smeijsters die het stuurtje overnam van Frankenhout wist de leiding niet te behouden. Hij werd gepasseerd door Ferry Duivenvoorde. Ook Sheila Verschuur was snel onderweg. De rijdster van RTKL 3, die tijdelijk van de baan spinde, begon aan een indrukwekkende opmars. Ze noteerde snelle rondetijden en nam in de slotfase brutaal de leiding door Duivervoorde voor het ingaan van de Tarzanbocht uit te remmen. Ze pakte samen met haar teamgenote Van der Sloot de vierde overwinning van het seizoen. Het duo Morien / Duivenvoorde werd tweede. Met dit resultaat verzekerde het team zich van de titel in de SEAT Cupra Cup. Hun teamgenoten Engel / De Groot eindigde op de derde stek.

RACE 02: EQUIPE MORIEN / DUIVENVOORDE WINT LAATSTE RACE

In de afsluitende race vertrok Van der Sloot vanaf poleposition. Ze kwam slecht uit de startblokken en verloor haar positie aan Morien. Smeijsters kwam na slechts een ronde naar binnen voor zijn verplichte pitstop en gaf zijn stuurtje over aan Frankenhout. Nog geen ronde later maakten Van der Sloot en Sanders hun verplichte pitstop. Terwijl Morien zijn voorsprong op De Groot en Rosier uitbouwde, schoven Frankenhout en Verschuur steeds verder vanuit het achterveld naar voren. Na vijf ronden kwam Morien als leider in de wedstrijd naar binnen voor zijn wissel met Duivenvoorde. Terwijl de rijder van Match Racing 2 in ronde twaalf weer de leiding nam, wisten Verschuur, Frankenhout en De Groot goed te volgen. Het viertal gaf elkaar geen duimbreedte toe en vochten op het scherpst van de snede om de podiumplaatsen. Duivenvoorde trok na 18 ronden uiteindelijk aan het langste eind en won de laatste race in de SEAT Cupra Cup. Verschuur ging als tweede onder de zwart-wit geblokte finishvlag door. De derde plaats was voor Smeijsters / Frankenhout.

Uitslag race 1 SEAT Cupra Cup,
Finale Races, Circuit Park Zandvoort, 20 oktober 2007
01. Equipe Van der Sloot – Verschuur,
      55 ronden, 2:00:06.901
02. Equipe Morien – Duivenvoorde,    + 00.865
03. Equipe Engel – De Groot,       + 10.900
04. Equipe Rosier – Gras,      + 20.711
05. Equipe Sanders – Schaap,     + 45.142

Uitslag race 2 SEAT Cupra Cup,
Finale Races, Circuit Park Zandvoort, 21 oktober 2007

01. Equipe Morien – Duivenvoorde,      40:50.766
02. Equipe Van der Sloot – Verschuur,    + 00.498
03. Equipe Smeijsters – Frankenhout,     + 00.640
04. Equipe De Groot – Engel,      + 01.061
05. Equipe Sanders - Schaap,       + 09.544

Eindstand SEAT Cupra Cup na 14 races:
01. Match Racing 2, (Equipe Morien – Duivenvoorde), 
     214 Punten
02. RTKL 3, (Equipe Van der Sloot – Verschuur),  181 Punten
03. Match Racing 3, (Equipe Engel – De Groot),  138 Punten
04. Match Racing 1, (Equipe Bakker – Kroes),  110 Punten
05. Teamwork 1, (Equipe Hoekzema – Oudshoorn), 92 Punten
Bron: Insight F1 Motorsport Report namens SEAT Cupra Cup  

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
84830b
Onthoud mijn gegevens!