Sanders wint onbedreigd Masters-race

Vanaf pole position starten, de snelste raceronde rijden, en onbedreigd de zege pakken. Bertus Sanders kende een droomweekend tijdens de door ruim 31.000 toeschouwers bezochte BP Ultimate Masters of Formula 3. Op een zonnig Circuit Park Zandvoort sloot de Dunlop SportMaxx Clio Cup het enerverende raceweekend af.

Bij de start was het Bertus Sanders die de kopstart pakte met direct op de achterbumper Mike Verschuur. Voor Verschuur was het een erg druk raceweekend, want de jonge Nijmegenaar pendelde met een helicopter tussen het Zandvoortse circuit en de Duitse Nürburgring, waar een tweetal races om de Duitse Clio Cup op het programma stonden. De races bij onze oosterburen wilde hij per se niet laten schieten. Maar goed ook, want beide manches werden door het Nederlandse toerwagenstalent winnend afgesloten.

Terug in Nederland maakte hij een foutje in de openingsfase, waardoor leider Sanders een klein gaatje kon slaan en dat bleek al snel van doorslaggevende aard. Immers, niemand kon de antracietkleurige Renault Clio bedreigen. Sanders hield echter het tempo flink hoog.

Achter de kop waren het Tim Buijs en Pim van Riet die om de overige podiumplaats vochten. Daarachter was het gastrijder Allard Kalff die een fraai duel uitvocht met Martin van den Brink. Voor Kalff, nog steeds regerend kampioen in deze merkencup, betrof het een eenmalige invalbeurt. De Zandvoorter trainde op vrijdag naar een matige negende startplaats, maar wist zich tijdens de wedstrijd netjes op te werken door het startveld. Adel verplicht dus.

In de slotfase vielen er rake klappen, waarbij flinke blikschade ontstond. Zo was er eerst een crash in de Tarzanbocht waarbij meerdere auto’s betrokken waren. Met nog één ronde te gaan ‘verloor’ Sylvester van Heijningen zijn Renault Clio onderweg richting de Audi S-bocht. Het wrak van zijn auto stond midden op de baan, maar de wedstrijdleiding achtte het (omdat het ook de laatste raceronde betrof) veilig genoeg om door te rijden.

Op het podium kreeg Bertus Sanders de volle laag tijdens de traditionele champagnedouche. “Ik had een hele zware race verwacht, maar gelukkig voor mij maakte Verschuur een foutje in het begin”, aldus de winnaar. Mike Verschuur gaf na afloop toe dat het een erg hectisch weekend was geweest en dat het verschil in auto’s (in Duitsland rijdt men al met het nieuwe model Renault Clio) toch wel behoorlijk was. “In het begin had ik ook nog erg last van overstuur, maar halverwege de race sloeg dat gelukkig om naar een neutraal weggedrag”, aldus Verschuur, die dankzij zijn tweede plaats zijn leiding in de stand om het kampioenschap extra verstevigde.

Debutant Otto Horst, rijdend in de kleuren van evenementsponsor BP Ultimate, kwam als laatste rijdende auto als vijftiende over de finishlijn.

Tijdens de Dutch Power Pack Festival races op 19 en 20 rijdt de Dunlop SportMaxx Clio Cup haar volgende races. Plaats van handeling: Circuit Zolder in België.

 

Uitslag Dunlop SportMaxx Clio Cup, BP Ultimate Masters of Formula 3:

1. Bertus Sanders
2. Mike Verschuur
3. Tim Buijs
4. Pim van Riet
5. Allard Kalff
6. Martin van den Brink (junior)
7. Hoevert Vos (junior)
8. Paul Vahstal
9. Martin de Kleijn
10. Frank Wilschut (junior)
11. Wim Beelen (junior)
12. Richard Warmerdam (junior)
13. Nick Bleekemolen (junior)
14. Marcel van Leen (junior)
15. Otto Horst (junior)

Bezoek ook eens de nieuwe website: www.circuit-zandvoort.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d79a45
Onthoud mijn gegevens!