Samsung BMW 130i Cup nieuws: 'Titelstrijd nadert ontknoping'In de eerste tien races van dit seizoen heeft Ricardo van der Ende al drie zeges en vijf tweede plaatsen behaald. Met deze mooie erelijst staat hij op kop in het algemeen klassement van de Samsung BMW 130i Cup.

De Trophy of the Dunes, het komende evenement van de Samsung BMW 130i Cup, speelt een cruciale rol in de ontknoping van de titelstrijd. Een goede reden om op 2 september naar Circuit Park Zandvoort te komen!

Ricardo van der Ende 75 punten, Tim Coronel 60 en Bas Schothorst 49. Zo ziet de top drie van de Samsung BMW 130i Cup eruit met nog twee raceweekeinden (vier races) te gaan. De vijftien punten voorsprong van Ricardo zijn allesbehalve riant, want Tim Coronel kan in de resterende vier races nog maximaal 40 punten aan zijn totaal toevoegen. Bovendien bestaat de kans dat zijn achterstand ‘achter de groene tafel’ wordt verkleind. Tim werd na zijn zege in de tweede race op het circuit van Zolder (B) gediskwalificeerd, tegen deze beslissing is hij in beroep gegaan. Als hij in het gelijk wordt gesteld, krijgt hij zijn afgenomen punten terug. Dat zou betekenen dat Tim nog maar een achterstand van drie puntjes op klassementsaanvoerder Ricardo heeft.

Spannend
De strijd in de BMW Drivers Trophy is eveneens spannend. De zestienjarige Mickey Bertram voert de tussenstand aan, op veertien punten gevolgd door Nick Bleekemolen. In de komende vier races kan ook Bleekemolen nog maximaal 40 punten verdienen, dus hij is allesbehalve verslagen. Schaatslegende Rintje Ritsma, derde in het klassement met een achterstand van 31 punten op Mickey, heeft nog een theoretische kans om de BMW Drivers Trophy te winnen.
Voor Mickey geldt echter dat hij de titel voortijdig kan veiligstellen. Als hij na de Trophy of the Dunes, op zondagavond 2 september, 21 of meer punten voorsprong heeft op zijn directe achtervolger is de titel voor hem!

Klik hier voor de complete Samsung BMW 130i Cup newsflash nummer 38.

Bron: Media Samsung BMW 130i Cup


  

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
23446b
Onthoud mijn gegevens!