Samsung BMW 130i Cup nieuws: 'Ricardo v.d. Ende en Tim Coronel winnen in Samsung BMW 130i Cup'Zolder (B), 5 augustus 2007. Het vijfde raceweekeinde van de Samsung BMW 130i Cup werd onder tropische weersomstandigheden verreden op het circuit van Zolder (B). Klassementsaanvoerder Ricardo van der Ende deed goede zaken door de eerste race te winnen en de tweede race als derde te beëindigen. Tim Coronel, winnaar van de tweede race, is zijn belangrijkste tegenstander in de strijd om de titel.Tim Coronel vertrok in de eerste race vanaf de pole position, met naast zich klassementsleider Ricardo van der Ende. Het duo reed in deze volgorde op kop, totdat Van der Ende in het tweede deel van de race kans zag om de leiding over te nemen. “Ik wachtte op een foutje van Tim, dat foutje kwam en ik profiteerde”, aldus Ricardo, die als winnaar werd afgevlagd.
Achter tweede man Tim Coronel stelde Bertus Sanders de laatste podiumplek veilig. Hij begon zijn race vanaf de achtste startpositie. “In de training ging het niet naar wens, maar in de race was mijn auto supergoed”, aldus de gelukkige bekerwinnaar. “Ik ben heel blij met mijn eerste podiumplek dit seizoen. Met twee vierde en twee vijfde plaatsen zat ik er al een paar keer dichtbij.”
Nick Bleekemolen won het duel in de strijd om de BMW Drivers Trophy, gevolgd door schaatslegende Rintje Ritsma en de sterk rijdende gastrijder Mathijs Bakker. 


(r) Donald Molenaar in zijn Tempo Team BMW 130I

Gastrijder Frans Vörös mocht in de tweede race vanaf pole position vertrekken. Hij viel meteen na de start terug, waarna Jan Lammers de koppositie innam. In de tweede ronde was het Donald Molenaar die de leiding van Lammers overnam, gevolgd door de vanaf de zevende startpositie gekomen Tim Coronel en regerend kampioen Jan Joris Verheul. Dit trio vocht lange tijd een mooi en fair gevecht om de ereplaatsen uit.Molenaar viel gedurende de race terug. Nadat Coronel de leiding van hem had overgenomen, passeerden ook Verheul en Ricardo van der Ende hem.  “Ik ben heel blij”, aldus de als derde geëindigde Van der Ende. “Als ik dit resultaat de resterende twee weekeinden herhaal, ben ik kampioen.”
Nick Bleekemolen stond ook deze keer op het hoogste treetje van de BMW Drivers Trophy. 


Donald Molenaar vaste rijder (nu al het 4de race seizoen) van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team rijdt ook als de tijd en races zich niet kruisen voor het Tempo Team in de Samsung BMW 130i Cup.

Uitslag: Race 1:
1. Ricardo van der Ende (Poeldijk), 10 ronden in 17:53.000. 2. Tim Coronel (Huizen), op 0.337; 3. Bertus Sanders (Emmen), op 6.385; 4. Donald Molenaar (Eemdijk), op 8.753; 5. Dillon Koster (Zandvoort), op 20.176; 6. Jan Joris Verheul (Dordrecht), op 20.406.

Race 2: 1. Coronel, 16 ronden in 28:49.925; 2. Verheul, op 1.418; 3. Van der Ende, op 2.515; 4. Molenaar, op 5.170; 5. Bas Schothorst (Amsterdam), op 10.412; 6. Jan Lammers (Zandvoort), op 11.834.

Tussenstand na tien races:
1. Van der Ende 73; 2. Coronel 62; 3. Schothorst 48; 4. Verheul 36; 5. Molenaar  en Sanders 24. 

Uitslag BMW Drivers Trophy:
Race 1:
1. Nick Bleekemolen (Callantsoog); 2. Rintje Ritsma (Lemmer); 3. Mathijs Bakker.
Race 2:
1. Nick Bleekemolen; 2. Mickey Bertram (Loosdrecht); 3. Willem Cornelissen.

Stand na tien races:

1. Mickey Bertram 81; 2. Nick Bleekemolen 67; 3. Rintje Ritsma 50.  

Meer info: www.bmw130icup.nl en www.circuit-zandvoort.nl

Bron: BMW Group Nederland, Diederik Reitsma

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a0ce44
Onthoud mijn gegevens!