Saker Sportscar nieuws: 'Jeroen Bleekemolen razendsnel (1:46.1!) met Saker Sportscar GT op Zandvoort'Op een zonnige en winterse zaterdag op Circuit Park Zandvoort heeft Jadbalja Racing een zeer productieve testdag beleefd. Een sessie die er wederom grotendeels op was gericht om geïnteresseerden kennis te laten maken met de Saker Sportscar, werd tevens benut om met Saker ambassadeur Jeroen Bleekemolen een auto af te stellen.

En zoals het een topcoureur betaamt, was Bleekemolen direct vlot onderweg. Na zijn feedback, besloot het Jadbalja team om enkele aanpassingen te doen aan de vering en schokbrekers voor een nog betere balans in de Saker. Vervolgens wist de rijder uit Aerdenhout een zeer snelle 1:46:1 neer te zetten: veruit de snelste tijd ooit van een Saker Sportscar op Circuit Park Zandvoort. “De weersomstandigheden waren vandaag erg goed vanwege het koele weer, maar toch geeft dit de potentie van de Saker Sportscar zeer goed weer!”, aldus Jeroen Bleekemolen.

Naast Jadbalja Racing was ook Bas Koeten Racing present op Zandvoort. Samen met Ben van Leliveld nam teameigenaar Bas Koeten de VDVL Gulf Saker GT onder handen. Het betreft hier een door hen speciaal opgebouwde Saker Sportscar met ruim 100pk meer dan de gewone cupauto. Met deze fraai gekleurde bolide werd probleemloos een tijd van 1:46:5 gereden door Bas Koeten, wat de auto ook een zeer geduchte kandidaat maakt voor de overwinning in de laatste race van de Winter Endurance Series op 2 maart.

Ook Saker Sportscars CEO en Jadbalja coureur Laurens Meyer was in zijn nopjes met de testdag: “We hebben de laatste maanden regelmatig testdagen georganiseerd en dit begint nu eindelijk zijn vruchten af te werpen. Zoals het er nu naar uit ziet komen we op een startveld van twintig auto’s, maar het zou me niets verbazen als we gedurende het seizoen dat aantal ruim passeren. Ik kijk dan ook zeer uit naar de competitie met de vele nieuwe coureurs in de klasse!”

Jadbalja Racing zal zich nu verder voorbereiden op de laatste race van de Winter Endurance Series. Helaas zal Jeroen Bleekemolen daarbij niet van de partij zijn, hij is dan aan het testen met de Le Mans Porsche op Paul Ricard. Deze week vertrekt Bleekemolen echter al naar Spanje voor de allereerste test met die Porsche, om vervolgens direct door te vliegen naar Zuid-Afrika voor de zevende A1GP race van het seizoen op het stratencircuit van Durban.

Bron: Stefan Halters / www.jadbalja.nl  

  

    


  


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
350a6c
Onthoud mijn gegevens!