Saker Sportscar Challenge nieuws: 'Hoge verwachtingen van nieuwe seizoen'Etten-Leur, 31 maart 2008
Op zaterdag 5 april zullen de startlichten doven voor de start van het nieuwe Saker Sportscar Challenge seizoen op Circuit Park Zandvoort. Met twee sprintraces van 12 ronden en aan het eind van de middag een 1,5-uurs race, komen zowel de endurance- als de echte sprintliefhebbers aan hun trekken.

Publiciteit

Afgelopen winter is Saker Sportscars regelmatig in de publiciteit geweest. De raceserie bestaat immers al drie jaar, maar komend seizoen zal het eerste worden met een groot startveld. De nieuwe Saker Sportscar fabriek en het verbeterde productieproces zijn al ruim een jaar in werking, waar de klasse nu van gaat profiteren.

Om ervoor te zorgen dat alle coureurs in Nederland deze echte racebolide een keer van dichtbij hebben gezien, is Saker het land ingegaan met een promotour langs alle licentieavonden. Ook is de Saker kritisch aan de tand gevoeld door de redactie van Autoweek (nr.9 2008) en is de bolide tevens verschenen op televisie in het programma Auto Experience van Tom en Tim Coronel. Twee fraaie bandensporen, één geworden met de vloer in het midden van de fabriekshal, herinneren nog altijd aan deze leuke opname met Tom Coronel. Verder waren er afgelopen winter natuurlijk enkele succesvolle wedstrijden in het winterkampioenschap en heeft Jeroen Bleekemolen het ronderecord van de Saker bijgesteld naar 1:46.1 tijdens een testdag.  

Ongewijzigd

De deelnemers van afgelopen seizoen blijven vrijwel ongewijzigd. Dit betekent dat Jadbalja Racing maarliefst vijf of zes auto’s inzet en Bas Koeten Racing net als vorig jaar drie. De enige wijziging daar is dat Ben van Leliveld nu niet bij Hotspring rijdt, maar samen met Jaap Wilkens gaat racen. Bij VDI-Racing, de kampioen van 2006, zijn er wel wat wijzigingen. Dirk van Dijk gaat zich namelijk weer bezighouden met zijn geliefde discipline autocross. Daarom zal Gert-Jan Inpijn nu samen met zijn talentvolle zoon Bram de eer van VDI-Racing hooghouden.

Team Hekker runt dit jaar naast hun eigen equipe ook een extra auto voor een team bestaande uit Esper van Heeswijk en Daan Reekers. Ook Daes RT, wat staat voor Daan en Esper Racing Team, zal net als team Hekker met een Saker Sprint voor de dag komen.

Nieuwe rijders

Andere nieuwe gezichten in de Challenge zijn onder andere Bob Herber, die zijn Saker daarnaast ook zal inzetten in de Dutch Supercar Challenge, en Divinet Racing. Laatstgenoemde equipe bestaat uit Ron Randasche, met ervaring in de Belgische Megane en Clio cup, en Harald Roelsche. Over ex-clio rijders gesproken, ook Mario Bik maakt de overstap naar de Saker Challenge en hij doet dit samen met Balasz Vajta die enkele jaren geleden in de Formule Ford uitkwam.

SNA Racing is weer terug van weggeweest met een wel heel speciale Saker. Teameigenaar Johan Kraan zal namelijk, als partnerteam van Saker Sportscars, een speciale Saker Promoauto inzetten. Deze wit-zwarte bolide heeft als vaste rijder Johan Kraan zelf en zal verder gedurende het seizoen door diverse journalisten bemand worden. Tevens krijgen ook de diverse winnaars van de stoeltjesprijsvraag van afgelopen winter de mogelijkheid een volledig weekend mee te draaien. Deze gelukkigen, die het beste promotie-idee hebben ingestuurd, zullen komende donderdag bij de shakedown van de nieuwe bolide worden bekendgemaakt.

Een ander volledig nieuw team is het Sixtyseven Racing Team. Deze equipe bestaat uit vier rijders die doorstromen vanuit de DNRT BMW e30 cup. Namelijk Martin de Reus, Frank Masker, Peter Baaij en Nico Holdinga.

Tot slot is er nog een nieuw team met twee relatief onervaren rijders: King Kong Racing. Uiteraard zullen Monny Krant en Emile Bezemer er alles aan doen om te laten zien wat ze waard zijn in het competitieve veld van de Saker Challenge.

Naast al deze nieuwe teams komen er gedurende seizoen nog een aantal deelnemers bij. Zo is Wilko Pels bezig met de opbouw van zijn Saker maar is zijn deelname waarschijnlijk afhankelijk van een eventuele teamgenoot, krijgt Frank Klein zijn auto in mei afgeleverd en zal ook Huib Onderstal gedurende het seizoen acte de présence geven.

Toeschouwers

Voor de toeschouwers van de Challenge wordt 2008 ook een beter jaar. Want met dank aan Divinet Racing beschikt de Saker Challenge vanaf nu ook over een eigen website: www.sakerchallenge.nl. Hier zullen alle raceverslagen en diverse foto’s geplaatst worden.

Kom dus zeker kijken op zaterdag 5 april naar een schitterende dag vol competitieve autosport, de toegang is gratis en naast de Saker Challenge komt ook de nieuwe DNRT V8 serie tegelijkertijd in actie.

Tijdschema zaterdag 5 april 2008, Circuit Park Zandvoort
09:30 Vrije training
10:55 Tijd training
13:15 1e race 12 ronden
14:15 2e race 12 ronden
16:00 – 17:30 1,50-uurs race (2stints en 1 wissel)

Bron: Stefan Halters / www.jadbalja.nl  

  

    


  


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8bdd09
Onthoud mijn gegevens!