Raceverslag Theresia Balk: 'Laatste' race BMW Ziengs Cup

 Ongekend mooi weer, … auto's aan de start en een partij goede moed. De geruchten gaan dat er tijdens deze laatste race nog wel eens het nodige kan gebeuren. Na een ongebruikelijk nette start raakt het veld snel verdeeld. Wiegers en Boone leiden het veld en geven elkaar geen haarbreedte toe. Beide worden gevolgd door van Renselaar en Albers.
Staande langs de zijlijn komen enige wagens toch voorbij met dan wel zonder onderdelen die er voorheen wel dan niet aan de auto zaten.

In deze  BMW Ziengs Cup race mag er tussen  20ste en 40ste minuut van rijder gewisseld worden. Voor diegenen die hier geen gebruik van maken moét  er een minuut stilgestaan worden.
 Tijdens race 1 valt er na de eerste 20 minuten een code 60 voor de Stopaq auto, die zwaar gehavend de baan verlaat. Ook de auto van Kruger wordt met schade over de gehele rechterzijde binnengebracht. Nagenoeg álle rijders maken gebruik van dit moment en genieten hun verplichte stop! Dit is erg goed voor het veld daar deze weer bij elkaar komt, wat de spanning weer enigszins toe doet nemen. Toch is het veld alweer snel verdeeld als voorheen.

De startopstelling voor de tweede race is de eindstand van race 1. Het veld is gevulder dan race 1 omdat er nu de 120D BMW's en Mini Coopers bij opgesteld staan.
Wederom een goede en nette start. Albers rijdt op een gegeven moment bij Van Renselaar achterop en kan zijn auto aan de kant zetten. Ook het Alfa college met de zwart gele auto maakt brokken en moet binnenkomen met o.a. een zwaar gehavend rechtervoorwiel.

Opvallend bij elke race tot nu toe is hoe de korte terugdraaiende Strubbenbocht een bolwerk van duw en trekwerk is en blijft. Inhaalacties, verdedigingsacties maar ook prachtige driftacties zoals vandaag van de auto van het Alfa College.

Voor enige coureurs en auto's is het goed dat het de laatste race is gezien de schades. Alleen is dit mogelijk niet de laatste race. Het weekend van de Dutch Super Cars, 28 oktober a.s., wordt mogelijk nog opgeleukt met een endurance race voor de 120D én de Ziengs BMW's. Dit zou betekenen dat iedereen nog een keer aan de start kan staan!
Voor enige coureurs dus nog wat reparatiewerkzaamheden te verrichten en voor anderen een geluk omdat het seizoen mogelijk nog goed dan wel beter af is te sluiten. 

Bron: Media Theresia Balk


    

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e3a705
Onthoud mijn gegevens!