Prachtige opbrengst door van Beek Autoracing in Den Haag bij hun 15 jarige bestaan.Ruim € 13000,00 bijeengebracht voor het KW

Ter ere van het 15 jarige bestaan van Beek Autoracing in Den Haag was er een openhuis georganiseerd. Al vroeg stroomde de liefhebbers, vrienden en kennissen van de oprichter, Hans van de Beek en de huidige eigenaren, Klaas van Vuure en Paul Welther, binnen. Onder de aanwezigen waren veel rijders en bezitters van mooie en snelle auto’s, zowel voor het circuit als uit de tuning scène.

In de testkamer werden twee hagelnieuwe Porsche GT3’s binnengerold en in de achterste ruimte stonden een aantal andere Porsche’s, een Firenza Dropsnoot, onder een kleed verscholen iets dat leek op een Datsun 120Y met een zeer lange race historie. Op de wand werden oude en nieuwe racefilms getoond.


Hoogtepunt van de middag vormde de veiling van race momentos. Een aantal verzamelaars en liefhebbers had de stofkam door hun voorraad met boeken, posters en automodellen gehaald en er stond een fraai pakket klaar voor de wapperende chequeboeken klaar. Reclameposters van Formule 1 races op Zandvoort waren gewild en gingen voor bedragen van over de € 200,00 per stuk weg. Een VW Golf GTI sleutelhanger zoals deze nu nog bij de VW dealer te koop is, ging voor 3 maal de dealerprijs weg… Er was dus wat te halen door de beide veilingmeesters. Een klassieke Le Mans Poster bracht zelfs € 300,00 op. Binnen 10 minuten stond de stand van de KWF opbrengstteller al op € 1800,00. 

De hoogste prijs voor “oudpapier” werd ook weer bevestigd door een paar fanatieke bieders op een slechts 20x30cm grote zeefdruk van de Kremer Porsche CK5 met Pametex sponsoring. Voor insiders, het bedrijf van de Haagse autosloper en raceliefhebber Kees Kroesemeijer. Deze zeefdruk bracht zelfs € 380,00 op.

Aan de andere kant van de prijzenrange lagen de Delftsblauwe borden welke de deelnemers aan de Nissan Micra rally Challenge kregen. Na veel gehakketak brachten drie bordjes € 12,00 op.

Tegen de pauze werd de stand al op ruim € 4000,00 gezet. In de break werden de eerste trofeeën afgerekend en werd de GT3 RS op de rollenbank getest. Gesprekken verstomden terwijl ruim 400 Duitse PK’s het uitschreeuwden.

Na de break leek het even of Scapino opruiming hield. Raceschoenen in allerlei kleuren en maten vlogen over het veilingblok.

Ook KONI Icoon Aert van der Goes had zijn zolder opgeruimd en een aantal leuke items ingebracht. Petjes van lang vergeten Formule 1 renstallen als Ligier en Arrows vonden een nieuwe eigenaar. Hoogste prijs van de dag werd betaald voor een sponsorpakket tijdens de TIME ATTACK, een nieuw evenement op Zandvoort dat 3 juni wordt gehouden. € 5000,00 werd er betaald voor 100 vierkante meter standruimte en 50 vipkaarten.

Over de hele veiling genomen werd er ruim € 13.000,00 bijeengebracht voor het KWF. Hulde aan de schenkers van de goederen en de aan bieders.

Bron: F1direct.nl, Erik van der Schaaff 
Foto's: Racefotos.nl ,Erik van der Schaaff
   
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e05b8e
Onthoud mijn gegevens!