Plannen voor racecircuit in Hulst

HULST - In de gemeente Hulst komt mogelijk een circuit voor de auto- en de motorsport. 'Rallykoning' N. Biesheuvel van Stichting Autosport Promotie heeft bij burgemeester en wethouders gepleit voor de komst van een zogenoemd multifunctioneel mobiliteitscentrum met circuit. Het college wil het initiatief graag onderzoeken. Wethouder T. Maas (Sport) ziet het circuit als een grote publiekstrekker.

De ambtenarij loopt 'gelet de impact van de gewenste voorziening' niet weg met het plan en adviseert het college dan ook om de gevraagde medewerking niet te verlenen. Het college legt het advies van de ambtenaren echter naast zich neer. ′We schuiven het plan zeker niet meteen terzijde“, zegt Maas. ′Voor de gemeente zou het immers een mooie opsteker zijn. Dat neemt niet weg dat we de aanvraag heel goed willen en moeten onderzoeken.“

In de aanvraag van Biesheuvel is geen locatie genoemd en ook het college heeft absoluut nog geen idee waar een dergelijke baan het best zou passen binnen de gemeentegrenzen. ′Eventuele omwonenden mogen er natuurlijk geen last van hebben“, zegt Maas, in de wetenschap dat omwonenden van het crossterrein bij natuurgebied Smitsschorre in Axel geregeld klagen over geluidsoverlast. ′We willen graag nog eens met Biesheuvel om de tafel om de zaak goed door te spreken en we zullen natuurlijk gaan rondkijken wat een goede plek zou zijn voor het circuit.“

Volgens Maas zijn de plannen nog slechts met potlood geschreven en zou het gaan om een baan geschikt voor karten, autocross, oval racing, dragracen en ook testritten. Biesheuvel zelf doet echter geen enkele mededeling over zijn ingediende verzoek.Niemand in Nederland weet nog van deze plannen en ik had liever gezien dat de gemeente dit ook nog wat langer voor zich had gehouden. Ik denk niet dat ik er goed aan doe nu al met details te komen.Zo doet Biesheuvel geen mededeling over de mogelijke afmeting van het circuit of over hoe het mobiliteitscentrum er verder uit komt te zien.

Autorally

Biesheuvel is in de gemeente Hulst geen onbekende. Zo organiseert zijn Stichting Autosport Promotie al sinds 1991 de autorally in de gemeente Hulst, een evenement dat jaarlijks de top van de rallysport en duizenden bezoekers naar Hulst haalt. Dit jaar was de rally voor het eerst zelfs een tweedaags evenement omdat ook een race voor omgebouwde crossmotoren werd gehouden. De oude veerhaven van Perkpolder werd gebruikt als uitvalsbasis voor de evenementen. De Hulster rally heeft echter lang niet alleen maar fans. Genoeg bewoners van het buitengebied, waar de rally wordt verreden, vinden het 'gescheur voor de deur' maar niks. Biesheuvel wil de autorally volgend jaar uitbreiden met twee klassementsproeven over grondgebied van de gemeente Terneuzen. Hij heeft hiervoor al een verzoek ingediend bij Terneuzen.


Bronvermelding Sheila van Doorsselaer / de Zeeuwse Courant


                                   www.pewi.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
09cf0b
Onthoud mijn gegevens!