Phil Bastiaans stapt over naar US Carworld Racing

Phil Bastiaans zal dit weekend niet met Reiter Engineering deelnemen aan de DSC race op Spa-Francorchamps, maar met US Carworld Racing. Dit team, onder leiding van Pieter Dubois, is het kampioensteam van 2005.
Phil zal de races verrijden in een Renault World Series Megane V6.

Phil: “ Dit besluit heb ik woensdagavond genomen. Verleden week woensdag heb ik op Hockenheim nog een zeer positieve test afgelegd met Reiter Engineering. Afgelopen woensdagochtend heeft men nog een laatste korte test gedaan op de Salzburgring, waarbij de motor is geploft.
Daar de andere auto’s van het team naar Italië zijn, had men geen reserve motor. Ik wist, dat US Carworld Racing een bom van een auto had staan in de vorm van de Megane V6 en een deal was gelukkig snel gemaakt.”

Renault Sport heeft US Carworld dispensatie gegeven, om met deze auto in een ander kampioenschap, dan de Renault World Series, te rijden. Het is een race auto met een F1 sequentiële versnellingsbak en zogenaamde “flippers” aan het stuur.
Phil: ”Dit weekend is voor mij erg belangrijk. Ik heb zondag 55 gasten op Spa en wil hun iets zeer spectaculairs voorschotelen en ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Deze auto heeft 320 pk en ziet er zeer stoer uit en heeft het mooiste geluid van het veld. Ik ben de eerste die ermee in een ander kampioenschap, dan de Renault World Series, rijdt.

Vandaag hebben 4 man hard gewerkt om de auto in de sponsorkleuren te zetten en het resultaat mag er zijn. Lamborghini is een naam die erg aanspreekt, maar dit is een auto die veel indrukwekkender is en ik verheug mij dan ook erg op de aankomende races.”

Vriendelijke groet,
Phil Bastiaans

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
208e0b
Onthoud mijn gegevens!