Nationale autosport nieuws: 'Zware crashes tijdens Paasraces op Zandvoort'Autosport
- Bij de traditionele Paasraces op Circuitpark Zandvoort werd het publiek vandaag opgeschrikt door twee zware crashes tijdens de eerste BMW 130i race. Op het rechte stuk voor de Luyendijk-bocht kwam Prins Pieter Christiaan van Oranje Nassau in aanraking met de bolide van Henry van Os, die daardoor werd gelanceerd en vijf keer over de kop sloeg. Van Os bleef weliswaar vijf minuten in de auto zitten, maar kon daarna op eigen kracht uitstappen en bleek, evenals de prins, ongedeerd.

De race was direct na de crash stilgelegd en moest hervat worden via een herstart. Kort daarop ging het echter opnieuw mis: Ricardo van der Ende spinde in de Tarzanbocht. Na de spin schoof de auto de baan weer op en werd vervolgens door twee auto’s vol in de zijkant geraakt. Ook bij dit ongeval hadden de medische hulpdiensten hun handen weer vol maar ook hier bleef het – gelukkig – zonder ernstige gevolgen. Wel werd een van de coureurs per ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Toen de letterlijke en figuurlijke rook was opgetrokken werd Tim Coronel uitgeroepen tot winnaar van de eerste race. De tweede race, die wél rustig verliep, was later op de dag een prooi voor Sebastiaan Bleekemolen, die Tim Coronel achter zich liet. Prins Bernhard van Oranje Nassau, die zijn broer een paar uur eerder dus zag crashen, eindigde als zestiende. Schaatser Rintje Ritsma deed het één plekje beter en Formule 1-pitreport Allard Kalff kwam met zijn BMW tot de zevende plaats.

Overige winnaars Paasraces:
Formule Ford: Francesco Pastorelli (alle races)
Dunlop Sportmaxx Clio Cup race 1: Tim Buijs
Dunlop Sportmaxx Clio Cup Race 2: Michael Bleekemolen
NK HTW & GT: Antony van de Oetelaar
Seat Supra Cup Race 1: Morien & Duivenvoorde (verplichte rijderswissel)
Seat Supra Cup Race 2: Morien & Duivenvoorde
Formido Swift Cup: Steve Kirsch (beide races)

Bron: Sporttribune.nl


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8c5379
Onthoud mijn gegevens!