Nationale autosport nieuws: 'O.C.A., met je neus op de actie'

Al sinds mensenheugenis waakt de Officials Club Automobielsport over de veiligheid van rijders en publiek. Ondanks haar 500 enthousiaste leden is er nog altijd plaats voor meer. Dichter met zijn neus op de actie zit alleen de coureur zelf.

De Officials Club Automobielsport, beter bekend als O.C.A. bewaakt tijdens de evenementen op Circuit Park Zandvoort de veiligheid en reglementen. Niet alleen in de overbekende topweekenden maar ook bij de ‘kleinschalige’ evenementen zijn er vele O.C.A.-vrijwilligers op Zandvoort actief. Maar de werkzaamheden van de O.C.A. beperken zich niet alleen tot Circuit Park Zandvoort, ook assisteert men op buitenlandse circuits als Spa-Francorchamps, Le Mans en Brands Hatch.

De O.C.A. kent diverse functies, zoals flagmarshalls, rescuemarshalls, paddockmarshalls en startofficials. Iedere official levert een bijdrage aan de veiligheid van zijn of haar favoriete sport. Iedereen van 18 jaar of ouder kan O.C.A.-lid worden. Een O.C.A.-lid volgt een basisopleiding gevolgd door een verplicht examen Basis Official. Vervolgens moet men regelmatig aanwezig zijn op race- en trainingsdagen en volgt verplicht een aantal trainings/instructiedagen. Een O.C.A.-lid kan wel 15 weekenden per jaar op Circuit Park Zandvoort met zijn uit hobby voortgekomen passie actief bezig zijn. Alleen zelf racen geeft meer actie.

De O.C.A kan altijd nieuwe leden gebruiken. Aanmelden kan via de site van de O.C.A., www.oca-zandvoort.nl. Daarna volgt een introductiedag waarop een ervaren official uitleg geeft over de diverse werkzaamheden van de O.C.A. De O.C.A. beschikt op Circuit Park Zandvoort over een eigen clubhuis. Dit is de verzamelplaats voor de echte autosportfan die actief een bijdrage aan zijn favoriete sport wil leveren.

Bron: Media Circuit Park Zandvoort


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
825f01
Onthoud mijn gegevens!