National autosport nieuws: 'WK toerwagens vierde toprace op Zandvoort'Het circuit van Zandvoort wordt in 2007 ook voor het WK toerwagens gebruikt.

PARIJS - Op het Circuit Park Zandvoort hebben dit seizoen niet drie maar vier internationale topevenementen plaats. Naast de Ultimate Masters of Formula 3 (17 juni), de DTM-race (29 juli) en de A1GP-race (30 september) komt er op 6 mei ook nog een ronde voor het wereldkampioenschap toerwagens. Circuitdirecteur Hans Ernst sloot gisteren in Parijs een contract met de organisatoren met de intentie om de komende drie jaar de beste toerwagencoureurs ter wereld te ontvangen.

Afgelopen jaar waren de Nederlanders Tom Coronel (Seat) en Duncan Huisman (BMW) op dat hoogste platform actief. Beiden kwamen in de laatste race in Macau op het podium. "We zijn er erg blij mee", zei Ernst die jaren terug nog afwijzend stond tegenover een race voor het FIA World Touring Car Championship vanwege de kostprijs van 1,5 miljoen US dollar. Ernst: "Maar dat bedrag is tot normale proporties teruggebracht."

Bron: Telesport
Foto: Chris Schotanus

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4a407f
Onthoud mijn gegevens!