Nationaal nieuws: 'Racing for Holland op Nederlandse toer in 2007 'Racing for Holland gaat op verschillende manieren op de Nederlandse toer dit seizoen. Ten eerste is zijn er de coureurs voor 2007, David Hart, Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers. Met deze drie coureurs zal het in Katwijk gevestigde team deelnemen aan de Le Mans Series en natuurlijk de 24 uur van Le Mans, die verreden wordt op 16 en 17 juni op het Circuit de la Sarthe.

Ten tweede is er de nieuwe bedrijfsopzet voor Racing for Holland, met een nieuwe partner-structuur, die bijna afgerond is. Dit moet zorgen voor een solide basis voor het team, zowel financieel als commercieel.

Jan Lammers; “We zijn bijna klaar met deze nieuwe structuur en het vinden met de juiste partners voor Racing for Holland. We zullen nu een veel gezondere commerciele en financiele toekomst hebben”, aldus Lammers. “We hebben onze langdurige relatie met Dome versterkt en moeten ook in staat zijn om daarop verder te bouwen en nog competitiever te worden”.

In 2007 runt Racing for Holland de nieuwe Dome S101.5 LMP1 fabrieksauto op Le Mans en in de LMS. De auto wordt aangedreven door de nieuwste specificatie Judd GV5 S2 V10 motor, met meer dan 650 pk en rijdt op Michelin banden.

De rijders line-up voor dit seizoen is een mix van ervaring en (jong)talent, met drie coureurs die allemaal in diverse prestigeuze raceklassen hebben gereden en minimaal één keer hebben meegedaan op Le Mans.David Hart (49) heeft ruime ervaring met GT auto’s, met diverse podiumplekken en overwinningen in het FIA GT kampioenschap en het Belcar kampioenschap, waar hij alle races won in 2004, samen met Mike Hezemans in de Viper. David won ook de Belcar titel in 2005. Hart won de 24 uur van Zolder in 2005 en 2006, met de Corvette C5R en heeft ook twee keer meegedaan aan Le Mans, in 2000 en 2003 in de LM GT1 klasse. In 2005 reedt hij met de G-Force LMP2 Courage in de Le Mans Series, waar hij een vierde plaats behaalde op de Nürburgring.

David Hart; “Vorig jaar heb ik al met Jeroen gereden en door zijn mogelijkheid om voor A1 Team Nederland te rijden hebben we helaas moeten stoppen met samen rijden. Om nu weer samen te rijden met hem in de Dome en met Jan te rijden is een grote eer voor me. Ik ben extreem gemotiveerd om mijn uiterste best te doen en goed werk te leveren in de auto. Ik kan bijna niet verwoorden hoezeer ik er naar uitkijk om te beginnen met rijden”.

Jeroen Bleekemolen (25) is de huidige A1 Team Nederland coureur in A1GP, World Cup of Motorsport. Dit seizoen heeft hij al succes geboekt met een overwinning, pole position en top vijf finishes en natuurlijk een onvergetelijke race tijdens de seizoensopener van A1GP op Zandvoort. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd kan Bleekemolen schermen met veel internationale race ervaring, hij nam deel aan het FIA GT kampioenschap (jongste racewinnaar ooit), de DTM, het Duitse Formule 3 kampioenschap, de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans in 2006.

Jeroen Bleekemolen; “Om een auto als de Dome te rijden op Le Mans is voor mij een droom die uitkomt. Le Mans is een van de mooiste circuits ter wereld en om een kans te krijgen in deze auto daar te racen is fantastisch. Ik denk dat het nu ook het juiste moment is om met een prototype op Le Mans te rijden, met fabrieksteams van Audi, Peugeot en Honda. Porsche komt ook weer terug. Er zijn zoveel fabrikanten die inschrijven voor Le Mans. Dat is waar Jan ook heen wil met het team, dat is waar ik heen wil als coureur, samenwerken met een grote fabrikant. Ik denk dat we het heel goed kunnen gaan doen. We hebben veel ondersteuning van Dome. Vorige week heb ik een kleine indruk gekregen van wat ze allemaan aan het doen zijn. We hebben ook de goede banden, Michelins, die ook wel verschil maken. We moeten in staat zijn om goed voor de dag te komen met de Dome.. Hopelijk moeten de fabrieksteams flink rekening met ons gaan houden”.

Zoals altijd wordt het team geleid door voormalig F1 coureur en Le Mans winnaar Jan Lammers. Na zijn F1 carriere, die een pauze van 10 jaar bevatte, heeft Lammers zich bewezen als een van de meest succesvolle Sportscar coureur in de geschiedenis, met winst op Le Mans in 1988 met Jaguar. Hij heeft tevens het Amerikaanse, Japanse en wereldkampioenschap Sportscar gewonnen. In 2001 richtte hij Racing for Holland op, met een sensationeel debuut op Le Mans met de Dome S101, waarmee hij zich als vierde kwalificeerde midden tussen de grote fabrieksteams van Audi en Bentley. In 2002 en 2003 won hij het FIA World Sportscar kampioenschap, met in het laatste jaar de coureurs, team en constructeurs titel.

Jan Lammers; “Het hele jaar rond zie ik mezelf door een van de bochten op Le Mans gaan, de Porsche Curves, Indianapolis, de Esses. Ik kan het gewoon niet helpen, dat is puur het effect dat Le Mans op mij heeft. Ik ben heel erg trots en voel me bevoorrecht dat ik daar nog mag en kan rijden en de passie nog bezit. Het zit in mijn genen en ik denk dat ik daarvoor mijn ouders moet bedanken. Met David aan boord weten we dat we nooit een saai moment zullen hebben! Jeroen heeft al met veel succes samen met hem gereden. Ik zie het altijd als onze verantwoordelijkheid om het beste uit onze coureurs te halen, inclusief mijzelf, en ik kijk er naar uit om daar weer aan te gaan werken”.

Het Racing for Holland seizoen begint op 25 en 26 maart met de officiele Le Mans Series test op Paul Ricard. De openingsrace van de LMS is op 15 april, op het Italiaanse circuit van Monza Daarvoor zal het team nog een aantal testdagen hebben.

Racing for Holland kalender 2007
- 25 – 26 maart LMS officiële test Paul Ricard
- 13 – 15 april LMS 1000 km Monza
- 4 – 6 mei LMS 1000 km Valencia
- 3 juni 24 uur van Le Mans test
- 16 – 17 juni 24 uur van Le Mans
- 29 juni – 1 juli LMS 1000 km Nürburgring
- 17 – 19 augustus LMS 1000 km Spa
- 14 – 16 september LMS 1000 km Silverstone
- 9 – 11 november LMS 1000 km Interlagos

Bron: Racing for HollandReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8e564b
Onthoud mijn gegevens!